Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, "Boğaziçi Dayanışması" adlı sosyal medya hesabı üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.
Bakan Soylu'nun kendilerini ve ailelerini etiketleyerek hedef gösterdiklerini belirten Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin açıklaması şöyle:
"Kayyum kolaycılığıyla tanınan 'atanmış' İçişleri Bakanı'nın ithamları Boğaziçi direnişçilerini de aşıp ailelerine, ailelerimize kadar ulaştı. 'Çocuğunuzun geleceği kaymasın' gibi tehdit içeren söylemlerini 'bilgilendirme' olarak niteleyen Soylu, haklı taleplerimizi savunan ve mücadelemizi destekleyen ailelerimizi hedef gösterip 'ideolojik' diyerek etiketliyor. Hatırlatalım, çizdiğiniz 'makuliyet' sınırlarının bir karşılığı olmadığı gibi; tehditlerinizin ve fişlemelerinizin de Boğaziçi direnişini yıldırdığı yok! Siz, ailelerimize iletecek 'uyarılarınızdan' önce Boğaziçi direnişinin, işçi direnişlerinin, 'yaşamak istiyoruz!' diyen kadınların, LGBTİ+'ların uyarılarını dikkate almaya bakın; bu da sizler için çalan çanlara ilişkin bir 'bilgilendirme' olsun!
Biz, demokratik haklarımızı yılmadan savunduğumuz, haklı mücadelemizden geri adım atmadığımız için sadece ailelerimizin değil, yüreklerinde zerre adalet kırıntısı taşıyan her insanın desteğini alıyoruz. Sizler ise, tarihe karışması uzun sürmeyecek emek düşmanlığının, cinsiyetçiliğin, homofobitransfobinin bayraktarlığını yapıyor; her hak mücadelesini, haklı mücadeleyi mesnetsiz bir şekilde 'terörizm' diye etiketleyerek, halkın usandığı nefret ve tehdit siyasetini sürdürüyorsunuz.
Biliyorsunuz, fakat yine söyleyelim:
Bir adım geri atmadık, atmayacağız da! Bir kez olsun aşağı bakmadık, bakmayacağız da! Mücadelemize haklı taleplerimize ulaşana dek devam edeceğiz! Biz uzlaşmayacağız, siz geri adım atacaksınız."

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bogaziciliogrencilerdensuleymansoyluyaideolojikaileyaniti1815453
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz 'Nur cemaati AKP'ye oy vermeyecek !'458 izlenme
Kayyum atanan Türk Hava Kurumu'nda tepki çeken uygulama! Ver 10 bin doları kap mezuniyeti!123 izlenme
CHP'li Akın "Karadeniz'deki doğalgaz işini de 5 şirketten birine verecekler"48 izlenme
Ali İhsan Yavuz'dan itiraf gibi açıklama! "Cumhurbaşkanımız siyasi ömrünü azaltmış oluyor"38 izlenme
Rıza Sarraf'ın gizli Dubai planı mektupla ortaya çıktı... Falcılara bile sormuş343 izlenme
Yön duygunuzu nasıl geliştirirsiniz?30 izlenme
Şehidin kabrine büyük saygısızlık! Acılı annesi fark etti hırsız yakalandı20 izlenme
Erdoğan'ın geçirdiği operasyonu canlı yayında açıkladı! 'Külliye'nin altındaki hastanede yapıldı...'51 izlenme
Asiye hemşireden acı haber geldi… Eşi günler sonra gelen müdüre böyle tepki gösterdi
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Rusya-Ukrayna Dostluk Anıtı Kiev Belediyesi tarafından yıkıldı!
Kılıçdaroğlu'ndan ikinci "Tıpış tıpış" vakası: "2 gün tepki gösterirler, sonra her şey normalleşir"
İBB, tahsis kararını iptal ederek mülkünü geri aldı