Grand Kartal Otel’de geçen yıl 21 Ocak’ta gece saatlerinde çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirirken, 133 kişi yaralandı. Facianın ardından aralarında otel sahibi Halit Ergül, yönetim kurulu üyesi olan eşi ve 2 kızı ile damadına 34'er kez müebbet hapis cezası ile 44’er kez 24 yıl 11'er ay hapis cezası verildi. Diğer sanıklar da hapis cezalarına çarptırıldı.
Otelin sahibi Halit Ergül, faciadan önce Mesciler köyü sınırları içerisinde orman içerisine yeni bir ultra lüks otel yapımına başladı. Otelin kaba inşaatları devam ederken, yangın faciasının ardından yeni otel inşaatına ilişkin inceleme başlatıldı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, ruhsat eki onaylı mimari uygulama projesinde vaziyet planında 4 adet yapının bulunduğu, ruhsat ve eklerine aykırı olarak aynı parsel sınırları içerisinde başka bir yapının izinsiz ve ruhsatsız olarak yapıldığı tespit edildi. Ayrıca inceleme sonrası hazırlanan tutanakta, “Söz konusu yapının enerji nakil hattı yaklaşma mesafesinde yer aldığı, ancak ruhsat eki onaylı mimari projesinde vaziyet planında enerji nakil hattının yer aldığı ve enerji nakil hattı yaklaşma mesafesi belirlendiği dolayısıyla o yaklaşma mesafesi içerisine yapı yapılamayacağı anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verildi.
Halit Ergül’ün Karacasu beldesinde yapımına başladığı otelin yakınında yer alan diğer 5 yıldızlı oteli olan Gazelle Resort Otel’de ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede kaçak katların bulunduğu tespit edilerek yapı kullanım izinleri iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da Turizm İşletme Belgesi de iptal edildi.
Sözcü
Eskişehir Baro Başkanı, kadın avukatın konuşmasını zorla engelledi !175 izlenme
Beşiktaş'ta araç üzerinde ilişkiye giren kadın ünlü oyuncu, erkek otel sahibi çıktı!182 izlenme
Erdoğan ve AKP'ye anket şoku... O anket şirketinin sahibi konuştu765 izlenme
Zafer Arapkirli sansürü protesto etti! "Onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok?"79 izlenme
CHP'li Pekşen "2.5 Milyon sahte oy kullanıldı"448 izlenme
Troliçe Hilal Kaplan'dan olay yaratan bir çıkış daha! "CHP, FETÖ'nün siyasi ayağıdır!"56 izlenme
Karabulut ailesinin avukatı: "Cem Garipoğlu'nun öldüğüne inanmıyoruz, kemikler sonradan bırakılmış olabilir"42 izlenme
İstanbul'da hilafet çağrısı yapan grup Erdoğan'a başkaldırdı! AKP Genel Merkezi'nden Saray'a yürüyecekler40 izlenme
2 yıl önce durdurulmuştu: İstanbul’da metro hattı inşaatı yeniden başladı
Vize alamayan öğrenciler Polonya'daki okullarına gidemed
Ahmet Özer hakkında hapis cezası
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 6.635 yeni vaka tespit edilirken, 25 kişi hayatını kaybetti, 12.152 kişi sağlığına kavuştu!