Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
Açıklamada, saat 17.07 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin tetiklendiği ve Pay Piyasası'ndaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'ndaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.
İşlemlerin Pay Piyasası'nda saat 18.01'de kapanış seansı ile VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde sürekli işlem yöntemiyle saat 18.08'de yeniden başlatılacağı aktarılan açıklanmada, BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemlerin bugün yeniden başlatılmayacağı bildirildi.
Borsa İstanbul'un uygulaması ile gündeme gelen borsada devre kesici uygulaması, işlem yapan yatırımcıların belirlenen sınırları aşan fiyat dalgalanmalarından negatif etkilenmemesi adına uygulanan bir sistemdir. Borsada devre kesici uygulaması ile yatırımcılar ani fiyat dalgalanmalarının negatif etkilerinden korunmuş olur.
Borsada devre kesici uygulaması manuel müdahale gerektirmez, otomatik olarak devreye girer ve fiyat değişiminin eşik değeri aşması durumunda işlemleri geçici süreliğine durdurur.
Devre kesici uygulaması yıldız pazarda yüzde 10, ana pazarda yüzde 7,5, alt pazarda ise yüzde 5 oranında tetiklenir. Emir toplama süresi ise yıldız pazarda 5, ana pazar ve alt pazarda 15 dakikadır. Devre kesici sonrası eşleştirme süresi ise yıldız pazar ve ana pazarda 2, alt pazarda ise 15 dakikadır.
Gerçek Gündem
Geçim derdi emekliye altının rengini unutturdu: “Karnımızı zor doyuruyoruz, çeyrek altının rengi nasıl?”16 izlenme
İmamoğlu ‘Erdoğan’ diye bağıran taraftarı şoke etti!36 izlenme
Maltepe'de sayım sürüyor: İşte son durum234 izlenme
Jet Fadıl 40 yıllık ünlü profesörü ‘Peygamber torunuyum’ diye kandırmış!487 izlenme
Şeyhin mesajları çıktı: "Soyun, bana elbiseyle gelme"31 izlenme
Sedat Peker: "Size tüm soygun düzenini anlatacağım"79 izlenme
Edirneli esnaf: "Geçen haftaya kadar büyük boy 15’li yumurtayı 55 liraya satarken şu an orta boy 15’li yumurtayı 55 liraya alamaz duruma geldim"51 izlenme
İmamoğlu paylaştı: 1920'den 2024'e İstanbul'un bir asırlık değişimi44 izlenme
Yüzlerce Ermeni Erivan’da toplanarak Rusya Büyükelçiliğine yürüdü: "Kurtarın bizi"
Lozan’ı bir kez daha ihlal ettiler! Yunanistan askerden arındırılmış olması gereken Sakız Adası'nda askeri geçit tören düzenledi!
Mahkeme TÜGVA davasında İBB'yi haklı buldu: "İşgale son verilmesi için gereken başvuruyu yaptık"
Bayrampaşa Belediyesi'nde kayyumun işten çıkarmaları protesto edildi