Enerji sektöründe, beklenen ikinci adım da geldi. 1 Temmuz’dan geçerli yeni elektrik fiyatlarının ardından doğalgaz tarifeleri de belli oldu.
Elektrik fiyatları, hafta içinde yüzde 15 artmıştı. Enerji kulislerinde, doğalgaza da bu oranlarda zam yapılabileceği konuşuluyordu. BOTAŞ, tarifelerde sürpriz yaptı. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; beklentilerin tersine konut ve saniyede, doğalgaz fiyatlarını değiştirmedi. Haziran tarifesiyle devam edilecek.
SANTRALLERDE ARTTI
BOTAŞ, sadece santrallere satılan doğalgaz fiyatlarını yüzde 6.5 oranında artırdı. Zam sonrasında her bin metreküp gazın fiyatı bin 500 TL’den bin 650 TL’ye çıktı. Kompozit kullanımda da fiyatlar yüzde 6.5 oranında arttı.
![[Haber görseli]](http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2019/6/29/1462552_resource/Screenshot_1.png)
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1462552/BOTAS_in_dogalgaz_tarifeleri_belli_oldu.html
Rusya'dan sert uyarı: Nükleer savaş riski büyük!81 izlenme
Ekim ayının sürprizi petrolden gelebilir: Akaryakıt 50 TL'ye koşuyor33 izlenme
AKP’li belediye, 1 yılda '32 Milyon lirayı' araç kirasına yatırdı!230 izlenme
'Türkiye'de kiracı az' diyen Mehmet Şimşek'i yalanlayan rekor!17 izlenme
Son ankette Erdoğan'a büyük şok! Kadınlar AKP'den kaçıyor!65 izlenme
Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı: Faiz ödemeleri anaparayı geçti!69 izlenme
CHP'li Eren Yıldırım'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!58 izlenme
AKP'li Osman Gökçek'e tazminat şoku! Gerekçe: Haksız itham17 izlenme