İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sosyal medyada ayrıştırıcı söylemle 'boykot' çağrısı yapanlara yönelik 'Nefret ve Ayrımcılık', 'Halkı Kin ve Düşmanlığa' tahrik suçlarından re'sen başlatılan soruşturma kapsamında 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şakir Paşa ve Ailesi dizinin başrol oyuncusu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Cem Yiğit Üzümoğlu, sosyal medya hesabından Oyuncular Sendikası'nın boykot çağrısını ve "Boykot, Anayasa’nın düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ile toplantı gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında değerlendirilebilecek bir protesto biçimidir. Anayasamızın 25., 26. ve 34. maddeleriyle güvence altına alınmıştır.Meslektaşımız Aybüke Pusat ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ve kendisinin yanındayız. Sanat emeği, ifade özgürlüğüyle anlam bulur. Hiçbir oyuncu, düşüncesini dile getirdiği için işinden edilemez" paylaşımını yapmıştı.
Oyuncular Sendikası, "Yönetim Kurulu Üyemiz, meslektaşımız, arkadaşımız Cem Yiğit Üzümoğlu bu sabaha karşı gözaltına alınmıştır. Soruşturmanın içeriğine dair bilgileri öğrenmeye çalışıyoruz. Avukatlarıyla iletişim halindeyiz. Cem Yiğit Üzümoğlu yalnız değildir" dedi.
Dün gerçekleşen boykotta AVM'ler, kafeler, restoranlar, marketler boş kaldı. Bakanlardan peş peşe açıklamalar gelirken Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise alışveriş yaptıkları kareleri sosyal medya hesaplarından paylaştılar.
Boykot çağrısına destek veren bazı oyuncuların işlerine verilmesi de tepkilere neden oldu.
Sözcü
Dilan Polat’ın çektiği bu fotoğraftaki herkes zengin oldu49 izlenme
17 yılda 106 milyar lira! Bu parayla bakın kimleri zengin ettiler?75 izlenme
İki genç kızı katleden cani Semih Çelik'in 1 yıl önceki videosu ortaya çıktı! Her şeyi önceden planlamış!253 izlenme
AKP’nin kalesinde her iki kişiden biri icralık!37 izlenme
CHP'li vekilden yeni bomba! AKP'den vekil aday adayı olan isme de çifte maaş!108 izlenme
Elektrik ve doğalgaza zam geliyor12 izlenme
YÖK'ten AKP'li adaya 'teselli' koltuğu!85 izlenme
Vekil kızına bakanlık kalkanı! Ataması usulsüz bulundu ama soruşturmaya izin verilmedi!144 izlenme
Aktrolün Neslican Tay twetine tepki yağdı!
Mansur Başkan dediğini yaptı! Ankara'da yeni dönem...
AKP'li İl Başkanı törenle karşılanmıştı: Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş görevden alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet ilk günden itibaren 11 ilde yerini aldı