TBMM'de CHP'li Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, TİP'in seçilmiş vekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi gerektiğine dair Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını okuttu.
Karar okutulduktan sonra CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili Yargıtay kararının artık 'yok hükmünde' olduğunu söyledi.
Emir, "Hukuken şu hali ile düşme yok hükmündedir. Atalay'ın vekil olduğu okutulmuştur" dedi.
Bu açıklamanın ardından AKP'liler topluca kamera karşısına geçerek basın açıklaması gerçekleştirdi.
AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta da, AYM kararının okutulmasının usulsüz olduğunu söyledi.
Usta, AKP'li divan üyesinin yerinden kalkması nedeniyle kararın okutulmasının usulsüz olduğunu da savundu. Usta, şöyle konuştu:
Usta'dan önce açıklama yapan Emir de katip üyesinin kalkmasının usulü bozmadığını şu sözle savunmuştu:
TBMM tutanağında da Karaca'nın konuşmasının başının verildiği ve kararın okutulduğu kısma yer verilmediği görüldü:

TİP Vekili Sera Kadıgil, hükmün okutulduğu anların başta yer aldığı sonra çıkarıldığını sosyal medya hesabından iddia eetti. Kadıgil, "Tartışmalı bir an olduğunu, beyanlarda hata olmasın diye ilgi faslın kontrolde olduğunu kısa süre içerisinde yükleneceğini ifade ettiler" ifadelerini kullandı.
Kadıgil şunları ifade etti:
İlk fotoğraf bir saat önceki Meclis son tutanağı. İkincisi şu anki.
Can Atalay’la ilgili AYM hükmünün okunduğu fasıl son tutanakta an itibariyle görünmüyor.
Genel Kurul açıkken Meclis Başkan Vekili’nin talimatıyla Divan Üyesi tarafından söylenen sözlerin tutanaktan çıkartılması kararını Genel Kurul kapalıyken kim, nasıl veriyor diye sormak için tutanak hizmetleriyle görüştüm.
Tartışmalı bir an olduğunu, beyanlarda hata olmasın diye ilgi faslın kontrolde olduğunu kısa süre içerisinde yükleneceğini ifade ettiler.
Bekliyoruz.


CHP'li Murat Emir, X hesabından tutanakların değiştirilmeye çalışıldığını paylaşıp şunları yazdı:
TBMM Başkanvekilimiz Gülizar Biçer Karaca Anayasa ve İçtüzüğe uygun davranarak AYM kararını okutmuştur. Anayasa ve İçtüzük tanımayan AKP bu kez de tutanakları değiştirmeye ve AYM kararının okunduğu bölümü tutanaklardan çıkartmaya çalışıyor. Başta TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş olmak üzere tüm yetkilileri uyarıyoruz. Tutanaklar Meclisimizin namusudur. Beğenmediğiniz bölümlerini sonradan çıkartabileceğiniz sıradan metinler değildir. Yeni bir hukuksuzluk daha yaratmayın. İzin vermeyiz.


CHP'li Özcan: Bilal Erdoğan ABD'deki evini zararına sattı344 izlenme
İmamoğlu’ndan uluslararası ajansa flaş açıklamalar103 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1304 yeni vaka tespit edilirken, 6 kişi hayatını kaybetti, 1184 kişi sağlığına kavuştu!29 izlenme
Laleli dört gözle barışı bekliyor: Siparişlerin neredeyse tamamı iptal!59 izlenme
AKP’de “Başkan’ın çocukları FETÖ okulunda” istifası!346 izlenme
Domateste 3 buçuk kabakta 8 patlıcanda 33 kat fazla para ödüyoruz!150 izlenme
Had bildirdikçe İsrail'le 'şahlanan' ticaret hacmi26 izlenme
İBB reklamını Kanal 7 kabul etti, NTV ve CNN Türk yayınlamadı24 izlenme
Boğaziçi kayyumundan utanmaz 'kamera' savunması! "Gizli de olsa alkol tüketiyorlar, istismara uğrayan öğrencilerimiz oluyor"
Muş Sungu'da AKP'liler çifter çifter oy kullanıyor !
Kıyağın böylesi... Zafer Çağlayan’a koruma verildi, altına araç çekildi!
Rwanda 46., Pakistan 93., Türkiye 99. Sırada…!