19 küratör ve 300 sanatçının katıldığı, 400'ün üzerinde yapıtın sergilendiği ‘Ortadan Başlamak' adlı etkinlik 22 Haziran'da açıldı. Açıldığı andan beri İslamcı kuruluşların, tarikat ve cemaatlerin hedefi haline geldi.

Artİstanbul Feshane'de günaşırı eylem gerçekleştiren İslamcılar, sergide cinsellik ve çıplaklık içeren fotoğrafların asıldığını, LGBT propagandasının yapıldığını iddia ediyor. Bir keçi heykeli “Tapınak şövalyelerinin taptığı şeytan” denilerek saldırıya uğradı. İki çıplak erkeği savaşını anlatan resim için LGBT propagandası denildi.
İBB, gerici tepkiler karşısında geri adım atmadı ve sergiyi iptal etmedi.
Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve aşağılama' suçundan soruşturma açtı.
Savcı Hakan Aksoy, İBB'ye gönderdiği yazıda, “Ortadan Başlamak' isimli resim sergisinde sergilenen resimlerle ilgili” soruşturma açıldığını bildirdi. Aksoy, İBB'den serginin organizasyon ve düzenlenmesinde görev alanların isimlerini ve adreslerini istedi.
Yazıda şöyle deniyor:
“Ortadan Başlamak' isimli serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişi/kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek, düzenlenecek evrakın ivedi olarak cumhuriyet başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur” diye yazdı.
Sözcü
Saldırıp kaçan Afganları polis linçten kurtardı!116 izlenme
Zarar eden PTT'de böyle sözleşme ne görüldü ne duyuldu! Üst düzey yöneticiler için "İş Kanunu Hükümleri" devre dışı bırakıldı!84 izlenme
Kan donduran olay...105 izlenme
Erdoğan'ın eski danışmanından olay yaratacak yazı! "Sedat Peker'den sonra..."72 izlenme
MetroPOLL'ün son seçim anketinden Erdoğan'ı üzecek sonuç: Tüm rakipleri karşısında kaybediyor!42 izlenme
8 Mart'ta kadın başkan istifa ettirildi!278 izlenme
Sedat Peker'in danışmanı Emre Olur'dan Aydınlık'a sert FETÖ yanıtı!67 izlenme
Narin'in ağabeyi Baran Güran'dan paylaşımlarına açıklama: Ağır ithamlarda bulunanlara dedim40 izlenme
İstanbul'da gezen turist lüks polis araçlarını görünce: "Ekonomik kriz yok muydu Türkiye'de?"
Milyarlık Antalya Şehir Hastanesi ihalesi özel davetle bildik şirkete verildi!
Rezalette son nokta ! İhtiyacı olanlar dururken Suriyelilere yardım gidiyor, hiç utanmadan 'kömür torbası patlak' deyip kabul etmiyorlar !
Başbakanlık yok ama ihale var!