AFAD verilerine göre saat 17.04'te 4,0 büyüklüğünde, bundan sadece 3 dakika sonra, yani 17,07'de 4,2 büyüklüğünde ve 2 dakika sonra da yine 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Tümünde merkez üssü, günlerdir deprem fırtınasıyla sarsılan Ege Denizi.

Yunanistan'da büyük paniğe yol açan, Santorini adasını neredeyse hayalet adaya dönüştüren depremlerin aylarca sürebileceği belirtiliyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Gonca Kuşcu, Ege Denizi'ndeki sismik hareketliliğin bir volkanik faaliyete neden olmaksızın aylarca sürebileceğini söyledi.
Kuşcu,jeolojik özellikleri dikkate alındığında volkanik ve tektonik kaynaklı sismik aktivitelerin Ege Denizi'nin gerçekleri olduğunu kaydetti.
Bu hareketliliğin meydana geldiği KristianaSantoriniKolumbo volkanik sisteminde halihazırda 25 kadar küçük denizaltı volkan varlığının bilindiğini belirten Kuşcu, bölgenin Güney Ege Volkanik Yayı olarak bilinmesi gerektiğini ifade etti.
Ege Volkanik Yayı'nın volkanik alanlarından birisinin güncel sismik fırtınanın gerçekleştiği KristianaSantoriniKolumbo, diğerinin de hemen Datça ve Bodrum kıyılarına 2025 kilometre uzaklıktaki İstanköyİncirliSakarcılar olduğunu anlatan Kuşcu, şöyle konuştu:
"Bunlardan ilkinin önceki aktivitelerine ait kül seviyeleri Batı Anadolu’da geniş bir alanda serpinti olarak yayıldığı görülür. İkincisine ait kül ve pomza gibi malzemeler ise özellikle Datça ve Bodrum yarımadalarında biriktiği görülür. Son birkaç gündür süregelen sismik hareketlilik tektonik veya volkanik faaliyetlerden herhangi birinden kaynaklanabilir. Bu deprem fırtınaları bir volkanik faaliyete neden olmaksızın aylarca da sürebilir."
Bu fırtınanın nasıl sonuçlanacağının zamanla görüleceğini, afet ile sonuçlanmaması temennisinde bulunduğunu dile getiren Kuşcu, söz konusu volkanların faaliyete geçmesi durumunda ise volkanın yakın çevresi denilen 30 kilometrelik çaptaki alanda risk yaşanabileceğini vurguladı.
Kuşcu, tsunami riskinin de volkanik faaliyetler, deprem veya heyelanlara bağlı tehlikelerden olabildiğini kaydetti.
MEB’den skandal düzenleme! Merkezde çalışan öğretici olabilecek!302 izlenme
Diyanet İşleri Başkanlığı’nı denetlemeye kadro yetmiyor31 izlenme
Taksici maçtan sonra taksisine binen Hollandalı turiste ‘mehter marşı’ dinletti43 izlenme
Uğur Şahin’den Covid aşısının patent ve fikri mülkiyeti ile ilgili çok sert yanıt63 izlenme
Öğretmen adaylarına verilecek ücret belli oldu! Bakan Tekin'in Erdoğan'a yaptığı sunum sızdırıldı40 izlenme
Atalay’a kendisine bağlı sendikadan çağrı: İstifa etmeli285 izlenme
Mansur Yavaş'tan 'Ankara'ya operasyon' iddialarına tepki: "Olsa olsa iftirayla karşı karşıya kalabiliriz. Korktuğumuz hiçbir şey yok"26 izlenme
İnan Güney tek sıra rezaletine karşı nasıl direndiğini anlattı!28 izlenme