Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bu kez de emeklinin maaşına göz diktiler diyerek “Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’nde emekli vatandaşlarımızın aleyhine bir takım hazırlıklar yapılıyor” ifadelerinin kullandı Şimdiden uyarıyoruz. Kamu yönetiminde israfa son vermeyen, lüksten şatafattan taviz vermeyen, kamu gelirgider dengesini bozan Saray ve çevresine kaynak yaratmak için emeklilerin belini daha da bükecek çalışmalar yapılıyor” dedi.
Neredeyse bütün birimleri vekaletle yönetilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) yöneticilerin vekillikten kurtulmak ve kamuya kaynak yaratmak için emeklilerin belini daha da bükecek kanuni düzenleme yarışına girdikleri yolunda bilgiler aldığını belirten CHP’li Güzelmansur, Sözcü’ye yapılmakta olan hazırlıkları şöyle sıraladı:
“Bu çalışmalardan birincisi Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerden 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında SGDP kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10’a düşürüldü, 2016’da da tamamen kaldırıldı. SGK’nın ‘vekil yöneticileri’ şimdilerde SGDP ödemesini geri getirmek için kanun değişikliği çalışması yapıyor.
SGK ölüm aylığına yaş sınırı getiriyor. Mevcut durumda SGK’lının vefatı halinde eşine şartsız ölüm aylığı bağlanıyor. SGK’nın yaptığı hazırlıkta ise eğer vefat eden SGK’lının eşi belli bir yaşın üstünde değilse bu aylığı bağlamamayı öngörüyor.
Burada 3035 yaş gibi bir sınır getirilecek. Bu yaşın altındaki dul eşe 3035’ine gelene kadar ölüm aylığı bağlanmayacak.
SGK’daki hazırlıklar içerisinde emekliler açısından en insafsız olanı sağlık kesintisi düzenlemesi olacak. SGK’lı vekil yöneticiler hem kendi ikballeri hem de kamuya kaynak yaratmak adına emeklilerden aylık yüzde 5 sağlık kesintisi yapmayı planlıyor. Büyük çoğunluğu açlık ve yoksulluk sınırının altında gelirle yaşayan, ilaç parasını zar zor denkleştiren emekliler için böyle bir düzenleme vicdanla, adaletle bağdaşmaz.”
Benzine Yeniden Zam! 1 Lira 4 Kuruş Zam Gelince Benzin Litre Fiyatı 24 Liraya Ulaştı23 izlenme
Hem AKP'li hem CHP'li meclis üyeleri savcılığa göre 'rüşvetçi'ymiş: İBB meclis toplantısında onaylanan şartlı bağış 'rüşvet' sayıldı!10 izlenme
İktidar ülkeyi krize soktu, boş vaatlerle oy istiyor31 izlenme
Mansur Yavaş'tan 'Mal bizim değil Allah'ın' diyen Altınok'a: 'Açıklayıncaya kadar devam edeceğim'22 izlenme
AKP Salda Gölü'nde kendi dediğini bile yapmamış141 izlenme
Erdoğan'ın katıldığı kongrede, AKP'lilerin kavgası devam etti: Sen kimsin ulan!411 izlenme
AKP Gençlik Kolları’ndan Kılıçdaroğlu’na karşı büyük terbiyesizlik!29 izlenme
Gece olunca ortaya çıkıyor, bir haftada 6 köyü yaktı!23 izlenme
Seçim anketlerinde İmamoğlu fırtınası! İşte merakla beklenen CHP-AKP oy oranlarında son durum
Bakan Şimşek’in yediği kumpir de zamlardan nasibini aldı
İliç'teki maden faciasının dehşete düşüren yeni görüntüleri ortaya çıktı!
Spiegel: Almanya Türkiye'ye silah ihracatına onay verdi