İzmir'de 5 yaşındaki çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Haziran ayında tutuklanan eski AKP Selçuk İlçe Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt şartlı tahliye edildi. Çocuğun ve annenin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Yakıt'ın hiçbir gerekçe sunulmadan tahliye edildiğini belirterek karara tepki gösterdi. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "İzmir’de 5 yaşındaki çocuğunu istismar eden AKP eski Selçuk Gençlik Kolları Başkanı #RefikYakıt yurtdışı yasağı ile hiçbir gerekçe gösterilmeden şartlı tahliye edildi. Sonraki duruşma 28 Eylül’de. Tutuklanması için çok gayret göstermiştik. Vazgeçecek değiliz, yine gösteririz" denildi.
NE OLMUŞTU?
İzmir’de babası tarafından cinsel istismara uğradığı yönünde hakkında uzman psikolog raporu bulunan 5 yaşındaki çocuk ile 3 yaşındaki kardeşinin velayeti mahkemece babaya verilmişti.
Anne ise çocuklarını yanına alarak şehir değiştirmek ve eski AKP gençlik kolları başkanı da olan babadan çocuklarını gizlemek zorunda kalmıştı.
Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği annenin davasını üstlenmiş ve dernek avukatlarının mücadelesi sonucu Refik Yakıt hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Yakıt Haziran ayında İzmir’de yakalanarak tutuklanmıştı. Çocukların velayeti de anneye verilmişti.
https://www.krttv.com.tr/gundem/5yasindakioglunatecavuzedenakplibaskanserbestbirakildih86921.html
Doğal gaz krizinin asıl nedeni belli oldu! Yazın 'pahalı' diye alınmayınca...35 izlenme
İşte AKP düzeni: Bankalardaki paraların ne kadarı milyonerlerin?25 izlenme
Okullarda skandal anket: Etnik köken ve dinleri soruldu!217 izlenme
Cemil Kılıç hakkında, Kılıçdaroğlu'yla görüştüğü için soruşturma başlatıldı!30 izlenme
Başkanlık Otağı ısrarı! "İsteseniz de istemeseniz de yapacağız!"186 izlenme
1965 yılında kurulmuştu: Türkiye'nin köklü tekstil firması iflas etti52 izlenme
Ukrayna, Türkiye’ye nota verdi!398 izlenme
Türkan Saylan’ın çocuklarından AKP’li Aktaş hakkında suç duyurusu!319 izlenme
Topkapı Sarayı’ndaki büfe fiyatlarına vatandaşlardan “Resmen insanları soyuyorlar” tepkisi: Cips 70 TL, 300 ml limonata 98 TL, Antep fıstıklı lokum 110 TL
Çiftçilerden fındık isyanı
CHP gündem olan belediye borçları için harekete geçti
Hayatını kaybeden 29 yaşındaki madencinin eşi isyan etti! "Ayıptır söylemesi, bir köpek kadar değerimiz yokmuş"