
Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında değerlendirme yapılan yazıda dikkat çekici noktalar yer aldı.

Yazıda Erdoğan'ın Atatürk'e karşıt olarak görüldüğü ifade edilirken yapılan son ankette on kişiden dokuzundan fazlası onun Türkiye için yaptıklarına minnettar olduğunu söylüyor denildi.
Atatürk için öleli 80 yıldan fazla olmuş olabilir ama hala Türkiye'nin en popüler siyasetçisi denilirken Erdoğan'ın, Türkiye'nin laik düzenini yıkmak için Atatürk'ün sahip olduğundan daha fazla bir süreye, yirmi yıllık bir iktidara sahip oldu. ifadeleri kullanıldı.
Erdoğan'ın devlet kurumları ve medyanın büyük bir kısmı üzerindeki kontrolüne dikkat çekilen yazıda "Erdoğan Atatürk'ün mirasının bazı kısımlarını parçaladı. Ama aynı zamanda onu benimsedi ve yeniden tanımladı" denilerek kendini varisi olarak gördüğü ifade edildi.

OSMANLI'DAN BERİ İSLAM KAMUDA BU KADAR OLMADI
Erdoğan'ın yönetiminde İslam'ın Osmanlı'dan bu yana hiç olmadığı kadar kamu hayatına girdiği belirtilen yazıda "Türkiye'nin lideri dindar iş adamları kuşağını güçlendirdi ve kadınların başörtüsü takmasına yönelik kısıtlamaları kaldırdı. Eğitimi elden geçirerek daha fazla dini öğretime izin verdi ve İslami vaizler yetiştirmek üzere tasarlanmış binlerce imam hatip okulu açtı. Bunlar şu anda tüm devlet okullarının %13'ünden fazlasını oluşturuyor. Avrupa'da alkole en yüksek vergilerden bazılarını uyguladı. Ancak yaptığı yatırımın geri dönüşünün yetersiz olduğunu gördü" denildi.
İNANÇ AZALDI
Yazıda Konda'nın yaptığı ankete de yer verildi. Araştırmaya göre, kendini inançsız olarak tanımlayan Türklerin oranı on yıl önce %2 iken 2021'de %7'ye yükselmiştir. İslami başörtüsünün bir türünü takan kadınların oranı %63'ten %59'a düşmüş, artmamıştır. Yükselen fiyatlara ve reklamlara getirilen acımasız kısıtlamalara rağmen içki tüketiminin sabit kaldığı ifade edildi.
ATATÜRK'Ü KENDİ GÜCÜNÜN SEMBOLÜ OLARAK BENİMSEDİ
İktidardaki ilk yıllarında Türkiye'nin lideri Atatürk'ü daha açık bir şekilde eleştirmiş, bir keresinde ondan ve halefinden "iki ayyaş" diye bahsedecek kadar ileri gittiği söylenirken son on yılda, Türk liberallerinin, Kürtlerin ve FETÖ'nün desteğini kaybettikten ve bunun yerine çoğu ordu ve polise yerleştirilmiş milliyetçilerle bir araya geldikten sonra, Erdoğan Atatürk'ü kendi gücünün bir sembolü olarak benimsedi denildi.
Yazıda Johns Hopkins Üniversitesi'nden akademisyen Lisel Hintz'in değerlendirmelerine de yer veriliyor. Hintz'e göre Erdoğan, Atatürk'ü, Türkiye'yi Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ülkeyi bölmeye çalışan Yunanlılardan, İngilizlerden, Fransızlardan ve İtalyanlardan kurtaran savaş kahramanı Gazi olarak görüyor.
Ayrıca yine Hintz'in değerlendirmesine göre, "Bu imaj, Erdoğan'ın Batı'ya ve liberal uluslararası düzene karşı yükselen bir güç olarak Türkiye anlatısına uyuyor" imajı yaratıyor.
Odatv.com
M.Ali Gül isimli genç #Hayır videosu çekti, Cumhurbaşkanının şikâyetiyle tutuklandı !4306 izlenme
Abdullatif Şener'den korkutan sözler!2832 izlenme
İşçiler Kaçak Saray'ı yapan şirkete karşı ayaklandı !856 izlenme
Güldür Güldür Show'daki 'İşsizlik haberi' skecindeki sözlerin bizzat Erdoğan'a ait olduğu ortaya çıktı !831 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' sanıklarının reddi hakim talebine ret30 izlenme
Çiftçinin şirketi kan kaybederken… Başkanın oğluna ait firma İsrail sayesinde büyüdü!26 izlenme
20 liradan simit satan işletmelere yasal işlem başlatıldı35 izlenme
İstanbul'da yoğun bakım çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti146 izlenme
Dr. Adıgüzel "Sağlık Bakanlığı yalan söylüyor" dedi ve gerçek rakamları açıkladı!
CHP’li vekilden çarpıcı iddia: Talimatla arazi arayan Saray yetkilisi kim? ‘İsmi bende var’
İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlık çalışanları için yurt kiralamıştı, rektör reddetti!
Son 36 saatte yaklaşık 15-20 gemi, İran'ın tahsis ettiği yeni koridoru kullanarak ve İran'ın izniyle, geçiş ücretlerini ödedikten sonra Hürmüz Boğazı'ndan geçti