Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Kamu kaynaklarının seferber edildiği TEKNOFEST için Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de elini taşın altına soktu. Müdürlük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar’a ait T3 Vakfı’nın organizasyonu TEKNOFEST katılımcıları için yemek hizmet alımı gerçekleştirdi.
22 TEMMUZ’DA ONAY
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, “Teknofest Yarışması Katılımcıları İçin Yemek Hizmeti Alımı” ihalesi için 22 Temmuz’da onay aldı.
984 BİN TL
İhale, Kamu İhale Kanunu’nun, “Doğal afet, salgın hastalık ve ani, beklenmeyen durumların ortaya çıkması durumunda” kullanılmasına izin verdiği pazarlık yöntemiyle 27 Temmuz’da gerçekleştirildi. En yüksek teklifin 1 milyon 29 bin TL olduğu ihalenin sözleşmesi 3 Ağustos’ta imzalandı. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çelikoğlu Yemek Sanayi arasında imzalanan sözleşmenin bedeli ise kayıtlara 984 bin TL olarak geçti. Önceki gün yayımlanan ihale sonuç ilanında, işin süresi 10 Ağustos16 Ağustos dönemi olarak belirtildi.
BARINMA KRİZİ YAŞANMIŞTI
Rize’de, 20202021 üniversite kayıt döneminde ciddi barınma krizi yaşandı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne kayıt yaptıran onlarca öğrenci, kalacak yer bulamadı. Öğrencilerin sesinin sosyal medyada yükselmesi üzerine çok sayıda öğrenci KYK Yeşilçay Yurt Müdürlüğü’nce iki günlüğüne misafir edildi.
TÜBİTAK DA PARA YAĞMURUNA TUTMUŞTU
TÜBİTAK, festival kapsamında Afyon ve Kütahya kentlerinde düzenlenecek insansız hava araçları yarışmaları için kesenin ağzını açmış. Toplam 14,1 milyon TL’lik harcama yapılması öngörülen organizasyon için BRC Kongre ve Etkinlik Hizmetleri şirketiyle anlaşılmıştı.
GEÇTİĞİMİZ SENELERDE DE MİLYONLAR AKTI
BRC Kongre ve Etkinlik Hizmetleri şirketine 2020 yılındaki organizasyon için 7,6 milyon TL, 2021 yılı organizasyonu için de firmaya 4 milyon TL ödenmişti.
Fahiş zam müteahhtileri ayaklandırdı37 izlenme
Ç.Rizespor'un hocası Bülent Uygun'dan Erdoğan güzellemesi! 'Atatürk mezarından kalksa, sayın beyefendiyi alnından öper'81 izlenme
Kadıköy İmam Hatiplilere her kapı açılıyor: Okul arkadaşları ülkeyi yönetiyor40 izlenme
Son ankette sürpriz sonuçlar! MHP barajın 3 puan altında, AKP'de dikkat çeken düşüş!95 izlenme
Yoksul hane sayısında bir yılda büyük artış42 izlenme
İranlı kadının Atatürk hakkında söyledikleri elden ele dolaşıyor: Gerçek dünya lideri işte böyle olur!50 izlenme
Baldıza enişte kıyağı! 5 yılda 5 terfi!179 izlenme
Aşurelik ürünlerde dev zam: Bir tencere 350 TL’ye kaynayacak!52 izlenme
TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın liaklikle ilgili sözleri, kimin en iyi arkadaşı olduğunu hatırlattı !
Samsunlu vatandaş derdini anlatmaya çalışırken AKP’li Bakan Muş telefonla oynadı!
Ah bu ‘milli menfaatler’…Yangın uçağı Yunanistan’a var İzmir’e yok!
Devlet okulunda skandal görüntüler! Çocukları kullanarak kripto para reklamı yaptı, ardından çektiği videoyu kripto traderlarına gönderdi