Kiracılar da ev sahipleri de yandı: Aidatlara en az yüzde 47 zam geliyor!
Barınma sorununun bir diğer boyutu: Fahiş aidatlar
Türkiye'de barınma sorunu her geçen gün daha da büyüyor. Fahiş kiraların yanı sıra hem kiracıların hem de ev sahiplerinin ortak sorunu ise fahiş aidatlar.
Ocak ayı itibariyle aidatlara yüzde 47 zam geliyor
Yılbaşı ile birlikte hemen hemen bütün sitelerin aidatlarında artış bekleniyor. Tv100 muhabiri Muratcan Altuntoprak hem ev sahiplerine hem de kiracılara kötü haberi verdi. 2024 yılı öncesinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam merak konusu olmuştu.
Habere göre yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte aidatlara gelecek zam da belli olacak. Ödenen her 100 liralık aidatın 72 lirası işçiliğe gidiyor, 8 lirası ise enerji giderlerine. Buna göre asgari ücrette yapılacak artış aidatlara da yansıyacak.
Uzmanlara göre aidatlar yüzde 47 artacak
Uzmanlara göre ocak ayında hem enerjiye hem de asgari ücrete yapılacak zamla birlikte aidatların minimum yüzde 47 artması bekleniyor. Bu oran, 100 liralık aidatın 147 liraya çıkması anlamına geliyor.
Apartman ve site genel kurullarına mutlaka katılın
Uzmanlar konutta aidatların belirleneceği apartman veya site genel kurullarına kiracıların ve ev sahiplerinin mutlaka katılması gerektiğini söylüyor. Bu sayede aidatların makul bir seviyede tutulması için mücadele edilebilir.
halktv.com.tr
Marmaris'in cennetine katliam izni36 izlenme
Niğde-Ankara Otoyolu geçiş ücretlerine zam!57 izlenme
İstanbul'da öyle bir olay yaşandı ki! Tecavüz sonucu hamile kalan kadın bebeğini çöpe attı25 izlenme
Süleyman Soylu hakkında flaş iddia! 'Görevden alınma hazırlıkları yapıyor'57 izlenme
Can Atalay'ın ailesi: "Türkiye demokrasisine geçmiş olsun"28 izlenme
‘Yenidoğan’ skandalında hastanesinin adı geçiyordu: Eski Bakan'dan vicdanlara sığmayan açıklama!22 izlenme
Avukatın etek boyu için tutanak tutan hakime hapis cezası42 izlenme
Benzinin patronu konuştu '40 yıldır böylesini görmedim'486 izlenme
İBB CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar: "Çoğunluğunuza güvenerek aldığınız yerleri asıl sahibine iade ediyoruz"
Zehra Kınık'ın ölümüne neden olduğu Batın Barlasçeki'nin annesi Hasret Doğan: "Manevi tazminat yatırıldı 500 bin lira PTT’den ismime. Parayla bir şeyleri yapabileceklerini düşünüyorlar galiba"
Ali İhsan Varol: Senin gibi bir satılmış şimdiye kadar 806.415 defa pişman olmuştur
Destici 'Savunma Sanayi Katkısı' için el yükseltti: Bir şaşırtan çıkış daha