Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın, AA eski Genel Müdürü gazeteci Kemal Öztürk'e verdiği röportajın üçüncü bölümü yayınlandı.
Arınç, söyleşinin üçüncü bölümünde, Kozmik Oda olayı ile ilgili itiraf gibi açıklamalarda bulundu.
Kemal Öztürk’ün ''Kozmik Oda'yı siz mi açtırdınız'' sorusuna Arınç; ''hayır, bu külliyen yalandır ve katmerli bir iftiradır'' yanıtını verdi.
Arınç şöyle devam etti;
O olaydan sonra benim dışımda bir tartışma yaşanmış. Sayın Başbuğ önce olmaz demiş. Sonra Başbakanımızla konuşmuş. O da açarsanız iyi olur, bu kadar kuşku ortadan kalkar deyince Başbuğ arama talimatı vermiş."
Çok sınırlı sayıda personelin girmek için yetkili olduğu, kapısı yüz ve parmak izi tanıyan ve 17 haneli şifrelerle açılabilen kozmik odalara 2009 yılında girilmiş ve günlerce aramalar yapılmıştı.
Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla başlayan ve devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bulunduğu Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığında günlerce süren aramaların aslında FETÖ kumpası olduğu çok sonra ortaya çıkmıştı. FETÖ’nün kumpası ortaya çıktıktan sonra Kozmik Oda'yı kimin açtırdığı hep merak edildi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1700062/bulentarinctancokkonusulacakkozmikodaitirafi.html
Adana'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, önündeki Köln fabrikasına da sıçradı36 izlenme
CHP, Gürsel Tekin'i insan zinciriyle karşılayacak13 izlenme
Diyanet ‘haram’ dediği faizden 256 bin TL aldı!106 izlenme
Fotoğraf çok tartışılmıştı: Kaymakam korumasını suçladı18 izlenme
Protestolarda tutuklanan gencin annesi isyan etti: "Cumartesi mekâna silahla saldıran Pazar günü serbest bırakılıyor"30 izlenme
Asgari ücretle geçinmek giderek daha da zorlaşıyor: "Şubat'ta aldığını Mart'ta alamıyorsun!"43 izlenme
“Kızılay bu maaşları ödeyebilmek için yardım istiyor”71 izlenme
Sedat Peker, Süleyman Soylu'nun 'don' arşivini açtı!122 izlenme
‘Her şey çok güzel olacak’ pankartı İstanbul Valiliğinin kararı ile yasaklandı !
Bebek Otel'de kalan ünlü isimler gizli kameraya kaydedilmiş! Hepsi dosyada
AKP’li milletvekilinin şirketinin yaptığı yolun borcuna hükümet kefil oldu
Kredi Kartı Kullananların Dikkatine ! 'Temassız kredi kartı’ dolandırıcılığı yapılıyor !