CHP'ye yönelik operasyonlar, belediye başkanlarının tutuklanması ve kayyum atamaları iktidar kanadından da tepki görmeyi sürdürüyor.
19 Mart operasyonunda şafak operasyonu ile gözaltına alındıktan 4 gün sonra nöbetçi mahkemece tutuklanan Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılama süreci tartışmalara neden oluyor. Yargılama sürecinin TRT'de yayınlanması konuşulurken MHP lideri Devlet Bahçeli de benzer bir teklifte bulunmuş Cumhur'da sürece tepki gösterenler arasında en dikkat çeken isim olmuştu.
AKP'nin ağır toplarından Bülent Arınç'tan da İmamoğlu'nun yargılama sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.
22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ekol TV canlı yayınında Ekrem İmamoğlu'nun tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.
Kaçma ihtimaline karşı 'tutuklu' yargılanan İBB Başkanı'nın tutuksuz yargılanması gerektiğini belirten Arınç, şunları söyledi:
"Bırakın tutuksuz yargılayın kardeşim; kaçarlarmış… Bırak kaçsınlar gerekiyorsa. Kaçamazlar, ayakkabı numaralarına kadar biliniyor. Kaçan adam, bütün iddiasını kaybeder zaten."
Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'nde İmamoğlu'nu 'yanlış anlaşılma' ihtimali karşın ziyaret etmeyeceğini belirten Arınç, şöyle konuştu:
"Ben CHP ile yolu hiç kesişmemiş bir insanım. Murat Çalık'ı hastanede görmeye çalıştım. İzmir'de Tunç Soyer'i ziyaret ettim. Sincan'da eski arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. Yakın zamanda da Osman Kavala'yı ziyaret etmek istiyorum. Gezi olayları sebebiyle.
İnancım itibariyle masum olduğuna inandığım insanların en azından hatırlarını sormak istiyorum. Ama Ekrem İmamoğlu'na bu kadar gürültü içinde gitmem, onu ziyaret etmem yanlış anlaşılır. Ben onu mahkemeye bırakıyorum. "
FETÖ sanığından itiraf: ‘AKP’nin il başkanı referansımla atandı!’152 izlenme
Sağlık Bakanı: Garanti vermedik! Sayıştay: Verildi, gizleniyor!31 izlenme
İşte ülkenin gerçek gündemi: Gıda fiyatları yıllık yüzde 84,29 arttı21 izlenme
BAE'ye badem ve cevizde ithalat kıyağı33 izlenme
Hafter masayı terk etti! Gerekçe; Türkiye…72 izlenme
Marmaris'te halkın kullandığı yolu kesen Simpaş çalışanları ve yurttaş arasında arbede!472 izlenme
200 bin ağacı katlettikten sonra Kaz Dağları şirketinden flaş karar!100 izlenme
Gazilere büyük ayıp!112 izlenme
İsrail ordusu halka silah dağıtıyor
MHP'li belediye camiyi sosyal tesise çevirdi AKP destekledi: Bunu muhalefet yapsaydı...
İbrahim Kahveci 'Katar'ın hediye ettiği uçak, Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı destek rakamının aynısı!'
Hazine'den dev borçlanma! Beş yıl boyunca milyarlar akacak