CHP'ye yönelik operasyonlar, belediye başkanlarının tutuklanması ve kayyum atamaları iktidar kanadından da tepki görmeyi sürdürüyor.
19 Mart operasyonunda şafak operasyonu ile gözaltına alındıktan 4 gün sonra nöbetçi mahkemece tutuklanan Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılama süreci tartışmalara neden oluyor. Yargılama sürecinin TRT'de yayınlanması konuşulurken MHP lideri Devlet Bahçeli de benzer bir teklifte bulunmuş Cumhur'da sürece tepki gösterenler arasında en dikkat çeken isim olmuştu.
AKP'nin ağır toplarından Bülent Arınç'tan da İmamoğlu'nun yargılama sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.
22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ekol TV canlı yayınında Ekrem İmamoğlu'nun tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.
Kaçma ihtimaline karşı 'tutuklu' yargılanan İBB Başkanı'nın tutuksuz yargılanması gerektiğini belirten Arınç, şunları söyledi:
"Bırakın tutuksuz yargılayın kardeşim; kaçarlarmış… Bırak kaçsınlar gerekiyorsa. Kaçamazlar, ayakkabı numaralarına kadar biliniyor. Kaçan adam, bütün iddiasını kaybeder zaten."
Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'nde İmamoğlu'nu 'yanlış anlaşılma' ihtimali karşın ziyaret etmeyeceğini belirten Arınç, şöyle konuştu:
"Ben CHP ile yolu hiç kesişmemiş bir insanım. Murat Çalık'ı hastanede görmeye çalıştım. İzmir'de Tunç Soyer'i ziyaret ettim. Sincan'da eski arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. Yakın zamanda da Osman Kavala'yı ziyaret etmek istiyorum. Gezi olayları sebebiyle.
İnancım itibariyle masum olduğuna inandığım insanların en azından hatırlarını sormak istiyorum. Ama Ekrem İmamoğlu'na bu kadar gürültü içinde gitmem, onu ziyaret etmem yanlış anlaşılır. Ben onu mahkemeye bırakıyorum. "
Manisa'da korkutan deprem25 izlenme
CHP'li belediyenin seçim vaadi gerçek oldu: Emeklilere pazar desteği ödemesi başladı!32 izlenme
Güncel tablo ortaya çıktı: Emekliye 1.788 lira fark!64 izlenme
Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı21 izlenme
Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinde çarpıcı sonuç: Millet İttifakı makası açıyor, Kılıçdaroğlu Erdoğan'a fark attı!47 izlenme
Çöp toplayarak geçimini sağlayan vatandaşın sözleri gündem oldu: "Kıyafetleri çöpten giyiyoruz, Yenecek bir şey çıkarsa evdekilerle paylaşıyoruz. Taştan ekmeğimizi çıkarıyoruz"50 izlenme
Karadeniz'de vurulan gemide korku dolu anlar: Personel alev ve dumanların arasında kaldı25 izlenme
Hatipoğlu kendisini eleştirenlere böyle yanıt verdi: Mahşerde karşılaşacağım554 izlenme
ABD'den "ciddi yaptırım" uyarısı! "Türkiye S-400’lerden vazgeçmeli"
Ekrem İmamoğlu'na 'şov yapıyorsun' diyen AKP'li üyenin 'sahte makamı' deşifre oldu!
MHP'li başkan açıkladı: AKP'den alınan belediyede 20 milyon 750 bin TL borç ve 15 bankamatik personeli tespit edildi
Bayram alışverişi artık eskisi gibi değil: Esnaf kan ağlıyor!