Ekonomik kriz nedeniyle ay sonunu getiremeyen vatandaş, son bir yılda rekor zam gören sıvı yağı evine götüremez oldu. Yağ fiyatları aşağı çekilmeyince alım gücü düşen vatandaşa yönelik firmalar ambalaj küçültmeye gitti. 5 litrelik yağlar 4 litreye düşerken artık 1 litre yenine 0,5 litrelik yağlar da satışa sunuldu.
Türkiye’de hane halkının alım gücünün düşmesi ve tarımdaki yanlış politikalar nedeniyle son yıllarda hiç olmadığı kadar zamlanan sıvı yağ sorunu bir türlü çözülemiyor. Mutfaklarımızın olmazsa olmazı sıvı yağ fiyatlarındaki artışın önü alınamayınca vatandaş ,çareyi gramajı az sıvı yağlarda buldu. Geçtiğimiz hafta gündeme gelen bakkallardaki “bardağı 2 TL’ye sıvıyağ” uygulamasından sonra şimdi de marketlerde 0,5 litrelik sıvı yağlara rağbet giderek artıyor.
Milli Gazete'nin haberine göre sıvı yağ fiyatlarındaki artışın en büyük nedeni, üretim maliyetine karşın devlet desteğinin yeterince olmamasından dolayı çiftçinin üretim tercihi olmaktan çıkması ve ithal edilen yağ.
Türkiye, ayçiçeği ithalatında dünya lideri! Ayçiçeği yetiştiriciliğine elverişli olan ülkemizde izlenen yanlış tarım politikaları nedeniyle sıvı yağda Rusya ve Balkan ülkelerine bağımlı hale geldik. Yağ fiyatlarıyla ilgili ciddi krizin yaşandığı ülkemizde 2019 yılında ayçiçeği ithalatı 1 milyon 136 bin ton olmuştu.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/bunudagordukaycicekyagiyarimlitreliksiseleregirdih65462.html
Kur koruma 150 bin yeni milyoner yarattı!36 izlenme
Bir yılda ne söylediyse tersi oldu!32 izlenme
ABD'den Türkiye'ye şok ambargo!127 izlenme
Vakıflar Genel Müdürlüğü yasaları dinlemedi, yüzde 850 kira artışı yaptı35 izlenme
Hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak55 izlenme
Öğrencilerinden tahrik olduğunu söyleyen imam hatipli hoca tüy dikti! “Recep Tayyip Erdoğan’ı da yalnız bırakmayın”544 izlenme
'Çiftçinin anası ağlıyor' dedi, Cumhurbaşkanı'na hakaretten hapsi istendi21 izlenme
İşte Tümamiral Cihat Yaycı’nın istifa dilekçesi!145 izlenme
AKP’den istifa edip CHP’ye katıldılar
Katliama yine benzer savunma! Niğde'den sonra Altındağ'dan da 'hayvan mezarlığı' açıklaması
Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'den mesaj: "Güçlenerek çıkacağım"
Özgür Özel 'endişeliyiz' demişti: İstanbul yargısındaki atamalar yeni dalganın işareti mi?