Ekonomik kriz nedeniyle ay sonunu getiremeyen vatandaş, son bir yılda rekor zam gören sıvı yağı evine götüremez oldu. Yağ fiyatları aşağı çekilmeyince alım gücü düşen vatandaşa yönelik firmalar ambalaj küçültmeye gitti. 5 litrelik yağlar 4 litreye düşerken artık 1 litre yenine 0,5 litrelik yağlar da satışa sunuldu.
Türkiye’de hane halkının alım gücünün düşmesi ve tarımdaki yanlış politikalar nedeniyle son yıllarda hiç olmadığı kadar zamlanan sıvı yağ sorunu bir türlü çözülemiyor. Mutfaklarımızın olmazsa olmazı sıvı yağ fiyatlarındaki artışın önü alınamayınca vatandaş ,çareyi gramajı az sıvı yağlarda buldu. Geçtiğimiz hafta gündeme gelen bakkallardaki “bardağı 2 TL’ye sıvıyağ” uygulamasından sonra şimdi de marketlerde 0,5 litrelik sıvı yağlara rağbet giderek artıyor.
Milli Gazete'nin haberine göre sıvı yağ fiyatlarındaki artışın en büyük nedeni, üretim maliyetine karşın devlet desteğinin yeterince olmamasından dolayı çiftçinin üretim tercihi olmaktan çıkması ve ithal edilen yağ.
Türkiye, ayçiçeği ithalatında dünya lideri! Ayçiçeği yetiştiriciliğine elverişli olan ülkemizde izlenen yanlış tarım politikaları nedeniyle sıvı yağda Rusya ve Balkan ülkelerine bağımlı hale geldik. Yağ fiyatlarıyla ilgili ciddi krizin yaşandığı ülkemizde 2019 yılında ayçiçeği ithalatı 1 milyon 136 bin ton olmuştu.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/bunudagordukaycicekyagiyarimlitreliksiseleregirdih65462.html
Bakan Koca açıkladı: 29.796 yeni vaka tespit edilirken, 224 kişi hayatını kaybetti, 29.837 kişi sağlığına kavuştu!44 izlenme
THY 7 yıl boyunca rant kapısı olmuş!80 izlenme
Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı: İşsiz sayısı yarım milyondan fazla arttı!49 izlenme
Yabancı elini Türk işçisinin cebinden çekmiyor: Asgari ücrete bir öneri de S&P'den geldi32 izlenme
Emekli Albay Orkun Özeller’in avukatları harekete geçti: Tutukluluğuna çifte itiraz23 izlenme
Çürümeye terk edilen AnkaPark'ta kamu zararı yokmuş: Melih Gökçek'le ilgili soruşturmaya izin verilmedi33 izlenme
Zam yağmuru hem açık hem gizli devam ediyor! Ürünlerin gramajlarını düşürdüler!124 izlenme
Yerli havalimanında cezalar Euro ile!114 izlenme