AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi, hafriyat toprağı ve molozların kaldırılması ihalesini, ihaleye davet edilen, AKP Kağıthane İlçe Başkan yardımcısının şirketine verdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi geçen yıl da aynı işi, aynı firmaya, aynı yöntemle vermişti.
Oda TV’de yer alan habere göre, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin, “2023 Yılı Hafriyat Toprağı ve Molozların Kaldırılması İşi” adı altında açtığı ihalenin sonucu belli oldu. Kamu İhale Kanunu’nun 21/f maddesine göre, sadece davet edilen firmaların katılabildiği ihale yöntemine göre yapılan ihaleyi, bir milyon 414 bin bin TL’ye Gürbüzler Yapı Dekorasyon Hafriyat Nakliyat İnş. San. Ve Dış Tic. Ltd. Şirketi aldı. Aynı firma geçen yıl aynı işi, aynı yöntemle 660 bin TL’ye almıştı.
İHALEYİ ALAN DA VEREN DE AKP’Lİ
Gürbüzler firması son 3 yıl içinde Gaziosmanpaşa ve Kağıthane Belediyelerinden toplam 7 ihale aldı. Firmanın sadece bu yıl şubat ve mart aylarında Kağıthane Belediyesi’nin aldığı iki ihalenin bedeli 6 milyon 698 bin 700 TL.
İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Gürbüzler firması, eşit ortaklı Erol ve Güler Gürbüz’e ait. Erol Gürbüz aynı zamanda AKP Kağıthane İlçe Başkan yardımcılığı yapıyor. Kendi sosyal medya hesabına göre Erol Gürbüz, “Ak Parti Kağıthane İlçe Bşk. Yrd., Sosyal Politikalar Başkanı, Kasider Derneği Bşk. Yrd., Sidef Yön. Krl. Üy.”
Öz geçmişinde 2008 yılında kurduğu ve merkezi Kağıthane’de olan şirketiyle hafriyat işi yaptığını belirten Gürbüz, 2013 yılında AKP mahalle teşkilatında çalışmaya başladı. AKP Kağıthane İlçe teşkilatının internet sitesinde yer alan Erol Gürbüz’ün özgeçmişinde şöyle deniyor:
“1975 Sivas doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü mezunuyum. 19992008 yılları arasında özel bir firmada satın alma grup müdürlüğü görevinde bulundum. 2012’den bugünü kadar Kağıthane Sivaslılar Derneği Başkan Yardımcılığı görevine devam etmekteyim. 2015 yılından bugüne kadar Elikötüoğlu Ailesi Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesiyim. 20132018 tarihleri arasında Ak Parti Kağıthane Merkez Mahallesi Yönetiminde seçim ve teşkilat işleri başkanlığı görevinde bulundum. 2008 yılında kurmuş olduğum firmam ile hafriyat ve yıkım işleri sektöründe hizmet veriyorum.”
Yeniçağ
Emekli maaşı 482 simit ediyor17 izlenme
Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti: KYK faizleri silindi!59 izlenme
Şişli Kaymakamı görevden alındı: Halil Falyalı detayı52 izlenme
CHP'li Ömer Fethi Gürer Merkez Bankası Başkanı'nı hedef aldı: "10 liraya simit alınmıyor, 100 liraya da 1 kilo bamya alınmıyor"18 izlenme
AKP'ye katılan Çerçioğlu hakkında Adalet Bakanı'na gizli dosya sunulmuş16 izlenme
MİT’ten Mahmur Kampı’na operasyon!29 izlenme
Akşener'den Erdoğan sorusuna ilginç yanıt! "Ankara'dan uzak dursun da nereye giderse gitsin!"220 izlenme
Hasan Tahsin şehit edilişinin 105. yılında anıldı26 izlenme
SGK Tarafından Fatura ve Reçete Tarihi Uzatıldı Nisan 2022 olan Tarih 18 Mayıs’a Uzatıldı
Şehri terk eden depremzedeler anlattı: 'İlk 3 gün ne bir siren, ne bir ambulans sesi vardı'
Seçil Erzan'ın ifadesindeki kırık telefon incelendi: "Ne olur ne olmaz diye saklamıştım"
Husumete dayalı sabotaj iddiası! Kim yakıyor bu arazileri?