CHP Eskişehir İl Başkanı Abdulkadir Adar ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar, düzenledikleri basın toplantısında, Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların, Eskişehir’de oy kullanacaklarını tespit ettiklerini, ancak İl Seçim Kurulu’nun, yaptıkları itirazların tamamının reddedildiğini söyledi. Abdulkadir Adar, İl seçim Kurulu’nun bir siyasi partinin kararına göre davrandığını öne sürerken, “Seyitgazi bölgesinde CHP’nin yaptığı itirazların tümü reddedilirken, AKP’nin yaptığı itirazların tümü kabul edildi” ifadesini kullandı.
“DEMOKRASİNİN KALBİNE HANÇER VURULUYOR”
Elindeki belgelerle, Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların Seyitgazi İlçesi’nde oy kullanacağını ortaya koyan Abdulkadir Adar, bu örneklerin çok fazla olduğunu vurgularken, “Seçim kazanmak uğruna bu tarz şeyler yapılmamalıdır. Bu tarz hareketler demokrasinin kabine vurulan hançerlerdir” dedi.
“TESPİTLER HEYET EŞLİĞİNDE YAPILMALIDIR”
Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar ise İlçe Seçim Kurulunun İnceleme yapmadan yapılan itirazların reddedilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Akçar, “Kolluk kuvvetlerinin, herhangi bir kişiye ya da kuruma haber vermeden, söz konusu yerlerde tespit yapması da kabul edilemez. Eğer bir tespit yapılacaksa bir heyet eşliğinde yapılır ve bu bir karara bağlanır.” dedi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bursadayasiyorlareskisehirdeoykullanacaklar221611h.htm
Enver Aysever’den Şaban Sevinç’e: “Kına yakabilirsin, Merdan tutuklandı!”52 izlenme
"Uzun kuyruklar oluyordu, o yüzden zam yaptık" demişti... Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, görevden alındı!91 izlenme
Emine Erdoğan'ın 'hacamatçı'sı danışman oldu!460 izlenme
AKP döneminde alındı ve kullanılamadı! İstanbul’un 65 milyon euroluk metrobüs çöplüğü!93 izlenme
Türkiye şehit düşen vatan evlatlarının yasını tutarken, Kayseri’de Filistin’e destek mitingi düzenlendi, mitinge AKP'li vekiller de katıldı!63 izlenme
Emekli ve memura seyyanen zam açıklaması: SGK uzmanı İsa Karakaş refah payını da anlattı31 izlenme
Esnaf, ekonominin haline böyle isyan etti: "Maliyeti 30 TL, ben 20 TL'ye satamıyorum"38 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdürü serbest bırakıldı48 izlenme
CHP'den seçmen bilgisi çıkışı: "Bir evde 40 seçmen olduğunu gördük, AKP'li meclis üyesinin evi çıktı"
AKP'li başkandan provokatif açıklama... Ekrem İmamoğlu'nu hedef gösterdi!
Çorum'da çöpe domates döken pazarcı ve hal esnafına 1,4 milyon TL’den 17,2 milyon TL’ye kadar para cezası
AKP’li eski belediye başkanı, AKP’lileri topa tuttu! "Size hakkımı helal etmiyorum"