24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girerek Cumhuriyet tarihinin en genç milletvekili olan Rumeysa Kadak, 14 Mayıs 2023 tarihli seçimlerde de AKP'den İstanbul milletvekili seçildi.
Bu süreçte Meclis faaliyetlerine yeterince katılmadığı gerekçesiyle eleştirilen Kadak'ın sosyal medya paylaşımları da sık sık tartışma konusu oldu. Son olarak 11 Kasım'da yaptığı paylaşım ile "Durum güncelliyorum: Oxford’dan mezun oldum" ifadelerini kullanan Kadak, kendisine yöneltilen eleştirilerin ardından Oxford Üniversitesi'nde tamamladığı yüksek lisans eğitimini burslu olarak kazandığını belirtti.

PROGRAMIN EN DÜŞÜK ÜCRETİ 2 MİLYON 662 BİN LİRA
Oxford Üniversitesi'nin hazırladığı "The Scholarships for Women" programı ile yüksek lisans eğitimi alan Kadak, "Maalesef İngiltere’de Türkiye’deki gibi ücretsiz eğitim yok, fakat ben Oxford’un resmî bursuyla okudum. (Oxford’un sitesinde görebilirsiniz) Maksimum 4 kişinin faydalanabildiği bu bursa hak kazandığım için minnettarım." ifadelerini kullanırken, program için ödediği ücreti paylaşmadı.
Buna karşın Oxford Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiler, söz konusu programın ortalama 121 bin sterlin (yaklaşık 5 milyon 324 bin TL) olduğunu gözler önüne sermekte. Ayrıca program için 'tamamen burslu' öğrenci seçeneği bulunmuyor.

Öğrenciler için sunulan iki farklı burs seçeneğinden ilki, 'Forté Foundation' adıyla sağlanan ve yalnızca kadın öğrencilere yönelik 37 bin 500 sterlin indirim uygulayan bir burs programından oluşmakta. Yüksek lisans programının bir diğer bursu ise 'Club MBA' adıyla anılmakta ve öğrencilerin eğitim ücretlerinde yüzde 30 indirim yapılmasına imkan vermekte.
Birinci burstan yararlanan öğrencilerin eğitim ücreti Türk lirası ile 3 milyon 674 bin TL'ye denk gelirken, en yüksek burs olan Club MBA'den faydalananlar ise yüksek lisans eğitimleri için Oxford Üniversitesi'ne 2 milyon 662 bin TL ödeme yapmak zorunda.
Sözcü
Kâbe'yi bu hale getirdiler sonra da "sorumlusu Atatürk" dediler!743 izlenme
NASA uyardı: "Türkiye iki yıl içinde susuz kalacak"34 izlenme
Zehra Kınık'ın ölümüne neden olduğu Batın Barlasçeki'nin annesi Hasret Doğan: "Manevi tazminat yatırıldı 500 bin lira PTT’den ismime. Parayla bir şeyleri yapabileceklerini düşünüyorlar galiba"8 izlenme
Mehmet Cengiz ilk kez konuştu: "Kemal Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye verdim!"52 izlenme
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan: "AKP'de yapılan analizlerde, AKP'den CHP'ye oy geçişinin olduğu saptanmış"33 izlenme
TOKİ mağdurları, İstanbul Kartal’da AKP'nin İBB adayı Murat Kurum’u protesto etti30 izlenme
Esenler'de bir kadın, oğluna tecavüz etmekle suçladığı adamı çırılçıplak soyup, dövdü!61 izlenme
"Ucuz kahramanlık yapıyor" diye konuşan Ersan Şen canlı yayında geri vites yaptı, İmamoğlu hakkında görüşünü değiştirdi!39 izlenme
Erdoğan iktidarının dönüm noktası: Kriz, katı İslamcı ideolojiyi vurdu
Emekli ikramiyesi zammında masada 2 rakam var
AKP'li Belediye Başkanı depremzedelerle dalga geçti, o anları kaydeden gazeteci darp edildi! 'Bakanımız büyük bir müjde verdi, buna dua etmezsiniz zaten hiçbir şeye dua etmezsiniz'
Çamlıca Kulesi’nin dışını kaplayan Dekoral konkordato ilan etti!