Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
2018 yılı Haziran ayında 25,6 milyar TL açık veren bütçe, 2019 yılı Haziran ayında 12,1 milyar TL açık vermiştir.
2018 yılı Haziran ayında 23,2 milyar TL faiz dışı açık verilmiş iken 2019 yılı Haziran ayında 7,7 milyar TL faiz dışı açık verilmiştir.
2019 yılı Haziran ayında bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 oranında artarak 55,5 milyar TL olmuştur. Bütçe giderleri ise yüzde 12,5 oranında azalarak 67,5 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.
2019 yılı Haziran ayında vergi gelirleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 oranında artarak 44,9 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Faiz hariç bütçe giderleri ise yüzde 15,5 oranında azalarak 63,2 milyar TL olmuştur.
2018 yılı OcakHaziran döneminde 46,1 milyar TL açık veren bütçe, 2019 yılı OcakHaziran döneminde 78,6 milyar TL açık vermiştir.
2018 yılı OcakHaziran döneminde 12,3 milyar TL faiz dışı açık verilmiş iken 2019 yılı OcakHaziran döneminde 27,8 milyar TL faiz dışı açık verilmiştir.
2019 yılı OcakHaziran döneminde bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 oranında artarak 403 milyar TL olmuştur. Bütçe giderleri ise yüzde 20,5 oranında artarak 481,6 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.
2019 yılı OcakHaziran döneminde vergi gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 oranında artarak 307,7 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Faiz hariç bütçe giderleri ise yüzde 17,7 oranında artarak 430,8 milyar TL olmuştur.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sondakikabutceacigibellioldu5232633/
Bahçeli'den Çakıcı'ya destek! "Dava arkadaşımdır. Mafya demek rezilliktir"107 izlenme
Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu!101 izlenme
AKP Konya İl Başkanı'ndan kendisini eleştiren vatandaşa 'Densizlik, hadsizlik yapma akıllı ol!'52 izlenme
'Bu kadarı da olmaz' dedirten usulsüzlük ortaya çıktı: Engellilerin paralarına da çökmüşler!37 izlenme
Katar tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!35 izlenme
Bilirkişi raporu tamamlandı: İmamoğlu'na şeker değil kaldırım taşı atıldı51 izlenme
Zonguldak’taki maden ocağında göçüğünde endişeli bekleyiş42 izlenme
Deprem parası 'Süleyman Soylu Kültür Merkezi' inşaatına harcanmış!16 izlenme
Tuğyan’ın eski avukatlarından İstanbul Barosu'na Güllü başvurusu! Oğlu için görüş istediler
Diyarbakır'da yüzde 284 kira zammını kabul etmeyen kiracı, ev sahibinin de aralarında olduğu 5 kişi tarafından eşi ve çocuklarının önünde darp edildi
Avukatı Ersan Barkın'dan dikkat çeken sözler: "Sedat Peker danışmaz, uygulayınca görürsünüz"
İmamoğlu'ndan AKP'ye: "Çok hızlı kayış attılar"