Belçika bu hafta açıklanan ve geçtiğimiz ay Başbakan Alexander De Croo tarafından açıklanan rakamlardan farklı çıkan bütçeyi konuşuyor. 1.7 milyar euroluk bir farkla açıklanan yeni rakamlar sonrasında Belçika Federal Parlamentosunda hararetli tartışmalar yaşandı. Söz konusu farkı hükümetin beceriksizliği olarak yorumlayan muhalefete karşı Başbakan De Croo sebebin "teknik bir hata" sonucu oluştuğunu savundu. Hata sonrası üzerinde artan baskılara dayanamayan Bütçeden Sorumlu Devlet Bakanı De Bleeker ise görevinden istifa etti.

YENİ BÜTÇE BAKANI ALEXİA BERTRAND OLDU
Siyasi krizleri ve hükümetsiz en uzun süre kalan ülke rekorunu elinde bulunduran Belçika’da yaşanan bütçe depremi sonrasında gelen istifanın ardından hızlı bir atama gerçekleşti. Bu istifa ile boşalan bütçeden sorumlu devlet bakanlığı görevine Frankofon Liberal Parti Reform Hareketi (MR) partisinin Brüksel Parlamentosu grup başkanı Alexia Bertrand’ın getirildiği bildirildi. Öğleden sonra göreve getirilen genç bakan Alexia Bertrand’ın saat 16.40’da Belçika Kralı Philippe’in makamında yemin ederek göreve başladığı belirtildi.
AB KOMİSYONU AÇISINDAN DA SORUN OLACAK
Belçika’da bakan değişikliğine yol açan bütçe hatası Belçika'nın Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ile de arasında sorun çıkaracağı iddia ediliyor. AB Komisyonu ile üye ülkeler arasında yürütülen sıkı bütçe takibi açısından sorun teşkil edecek bu farkın AB nezdinde de açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Öte yandan mali yılın başlaması çok az bir süre kala yaşanan bu durumun, Belçika gibi kamu borcu yüksek olan bir ülkenin ekonomisine yapacağı etkiler ise bilinmiyor.
Yeniçağ
Katar’a TBMM’den kötü haber: O teklif geri çekiliyor46 izlenme
‘Seçmen kaydırma işlemi, Ankara’da AKP'nin kazandığı ilçelerde inanılmaz boyutlarda’198 izlenme
İstanbul seçimlerini iptal ettirmek için 'FETÖ'cü arayan AKP'li Ali İhsan Yavuz, FETÖ organizasyonundan çıktı !1534 izlenme
Dünya liderlerinin Türkçe selamına karşılık veren Türk askerinin Arap liderinin Arapça selamına tepkisi yeniden gündem oldu67 izlenme
MEB'den yeni skandal: Cumhuriyet'in ilk yılları baskı, AKP rahatlık dönemi100 izlenme
Ali Erbaş 'caiz değil' demişti: Diyanet, Kripto para işine girdi37 izlenme
İzmir'de öğrencilerden 10 Kasım koreografisi29 izlenme
Lükste tasarruf yok!105 izlenme
İmamoğlu protesto içeriklerini kaldırmayan Meta'ya para cezası
Rusya, 370 ton mandalinayı Türkiye'ye iade etti!
Yozgatlı çiftçinin konuşmasına Diyarbakır’dan destek geldi: "Biz de kendisine destek veriyoruz. Hak yok, adalet yok, hukuk yok!"
'Cumhuriyet savcısı, kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı' iddiası!