Cezaevlerine 2019 yılında ayrılan bütçe, aynı yıl Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi gibi birçok kurumun yanında 6 bakanlığın bütçesini de geçti.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 2019 yılında cezaevleri için merkezi yönetim bütçesinden 6 milyar 993 milyon 138 bin lira ayrıldığını belirtti.
Cezaevleri için 2019 yılında ayrılan bütçe Cumhurbaşkanlığı da dahil birçok kuruma 2090 yılı için ayrılan bütçeyi geçmiş oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın 2019 yılı bütçesi 2 milyar 818 milyon 899 bin lira, TBMM’nin bütçesi 1 milyar 748 milyon 982 bin lira, Anayasa Mahkemesi 69 milyon 959 bin lira, Yargıtay 595 milyon 593 bin lira, Sayıştay 367 milyon 378 bin lira, Milli İstihbarat Teşkilatı 2 milyar 157 milyon 761 bin liraydı.
Bunun yanında cezaevlerinin bütçesi 6 bakanlığın da bütçesini aştı. Dışişleri Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçesi 4 milyar 635 bin 760 lira, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın 2 milyar 44 milyon 280 bin lira, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 4 milyar 168 milyon 578 bin lira, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2 milyar 544 milyon 238 bin lira, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2 milyar 573 milyon 286 bin lira, Ticaret Bakanlığı’nın 5 milyar 689 milyon 948 bin liraydı.
BİLGİ VERMEDİĞİ İÇİN 4 KİŞİ CEZAEVİNDE
Bakan Gül, cezaevindeki mahpus sayısı için Tanrıkulu’na Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’ne bakmasını önerirken, TCK’nın 166’ıncı Maddesi’nde düzenlenen bilgi vermeme suçundan 4 kişinin cezaevinde bulunduğunu açıkladı. Söz konusu madde şöyle: “Bir hukukî ilişkiye dayalı olarak elde ettiği eşyanın, esasında suç işlemek suretiyle veya suç işlemek dolayısıyla elde edildiğini öğrenmesine rağmen, suçu takibe yetkili makamlara vakit geçirmeksizin bildirimde bulunmayan kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”
https://odatv4.com/butcesicumhurbaskanligimeclisaymve6bakanliktanfazla01082027.html
Akın Gürlek'in tapularına bakan Diyar'a talimat verdiği iddia edilmişti: Ayşegül Erdağ'ın ifadesi ortaya çıktı12 izlenme
Yeni dönemin ilk ders zili yarın çalacak: Asgari ücretli velinin çocuğu aç kalacak33 izlenme
43 maden işçisinin öldüğü faciada 'ihmal yok' diyen isim koltuğu kaptı!34 izlenme
Asgari ücret pazarlığı yaklaştı! 2020 yılında asgari ücret ne olacak?115 izlenme
700 bin kamu işçisine ek zam: Toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı43 izlenme
17 yıl boyunca AKP'ye oy verdiğini belirten esnaf 'Ellerim kırılsın, isterlerse assınlar beni!'115 izlenme
İmamoğlu harekete geçti: 4 yandaş gazeteci hakkında suç duyurusu!24 izlenme
Ünlü fast food zinciri Türkiye'de konkordato istedi: Binlerce çalışanına iş arıyor16 izlenme
Yoksulluk kronikleşti: Kiralar ve faturalar ödenmiyor, çocuklar okuldan alınıyor
Gizli yazışmalar ABD arşivinde bulundu: İşte 'kontrgerilla'nın kuruluş belgesi!
Barış Yarkadaş'tan EYT kulisi: Vedat Bilgin 'Biz bu işin altından kalkamayız' dedi mi?
İbrahim Kalın da 'montaj'ı itiraf etti: 'Videonun kendisi kurgu ama asıl sormamız gereken...'