Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kılıçdaroğlu yönetiminin, 'haram parayla alındı' diyerek satışa çıkardığı araçlardan elde edilecek geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışlama planını derneğin 'butlana bir şok daha' diye gündem olmuştu.
ÇYDD'nin butlandan gelecek bağışı kabul etmeyeceğini açıkladığı gün derneğe vatandaşlardan 1 milyon 100 bin lirayı aşan bağış yapıldı. Söz konusu rakamın rekor bağış olduğu belirtilirken, derneğe aynı günlerde binlerce tebrik telefonu da geldiği öğrenildi.

Tartışmalar, butlan yönetiminin Özgür Özel döneminde kullanılan iki aracı CHP Genel Merkezi önünde "Haram parayla alındı" yazısıyla sergilemesiyle başladı.
Yönetim, araçların satılması halinde elde edilecek gelirin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine ÇYDD yazılı bir açıklama yayımlayarak söz konusu bağışı kabul etmeyeceğini duyurdu.
Dernek açıklamasında, CHP yönetimine "hukuken son derece tartışmalı kararla" gelindiği belirtilerek, demokratik süreçler ve kurultay iradesi dışında oluştuğu ifade edilen bu yönetimden gelecek herhangi bir bağışın kabul edilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.
KILIÇDAROĞLU'NUN KENDİSİNİN KULLANDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI
CHP Genel Merkezi önünde "haram parayla alındı" denilerek sergilenen aracın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde satın alınarak uzun süre makam aracı olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, söz konusu araçların tamamının parti bütçesiyle alındığını ve faturalarının bulunduğunu açıklarken, araçlardan birinin 2022 yılında Kılıçdaroğlu tarafından makam aracı olarak kullanıldığını söylemişti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de iki aracın da partinin öz kaynaklarıyla alındığını belirterek, "Evi camdan olan başkasının evine taş atmasın" ifadelerini kullanmıştı.
AKP ve Sabah gazetesinin bir yalanı daha 'belgelere' tosladı!56 izlenme
İstiklal yolunun 100. yılında Bandırma Vapuru hareket etti85 izlenme
Önlenemez yükseliş! Müzelerin başına imam getirildi!7726 izlenme
Tarikat ve cemaatler yurtların 50 bin yatak kapasitesini ele geçirdi!62 izlenme
İstanbul İl Seçim Kurulu’nda sürpriz değişiklik!118 izlenme
Bodrum'da sahili doldurup ağaçları katlettiler! Otelin sahibi Ürdünlü çıktı!62 izlenme
İşte 'Cumhuriyet' bu: 1 öğretmenli, 1 öğrencili 29 Ekim kutlaması30 izlenme
Market poşetine de zam geldi!97 izlenme