Beyazıt Meydanı'nda toplanan bir grup, Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin devlet binalarına yansıtılması ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına tepki gösterdi.
Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen çeşitli dernek ve platform üyesi grup, Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin devlet binalarına yansıtılması ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına tepki gösterdi. 'İstikbal İslamındır" yazılı bir pankart taşıyıp slogan atarak tekbirler getiren grup, burada bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz üzerinden İslam'a yapılan saldırıları hayretle temaşa etmekteyiz." denildi.

Öte yandan açıklamada görüntülere yansıyan bir kişi ise dikkat çekti. Grup adına konuşan Hasret Yıldırım isimli sözkonusu şahıs hakkında geçtiğimiz hafta İsmailağa cemaatinden Ahmet Mahmut Ünlü, çarpıcı iddialarda bulunmuştu.
Ünlü "Büyük provokatör" dediği Yıldırım için "Hasret Yıldırım namındaki bu kişi benim yanımda çok dolaştı, ben onu yıllar önce uzaklaştırdım. Sonra merhum Kadir Mısıroğlu'nun yanına takıldı. Şimdi ise Fatih, Çarşamba civarında takılıyor. Bütün kardeşlerimizi bu kişi hakkında uyarıyoruz. Kimse bunu kursuna almasın, derneğinde konuşturma yaptırmasın, ajanvari bir provokasyonluk içerisinde olup Müslümanları birbirine sokmak ve ileriki günlerde başlarını belaya sokmak için elinden geleni ardına koymuyor." ifadelerini kullanmıştı.


https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/buyukprovokatorortayacikti1776009
TCMB'de üst yönetimin maaşı belli oldu: 11 yöneticisi ile 4 denetçisine toplam 36.7 milyon lira maaş, tüm personellere yılda 4.5 milyar lira42 izlenme
Narin davasının seyrini değiştirecek belge dosyada! Salim Güran ile ilgili belgeyi avukatı açıkladı: Bir saat içinde 45 adım atmış!53 izlenme
Anayasa Mahkemesi kritik kararını verdi, iptal istemini reddetti!154 izlenme
Diyarbakır'la aynı saatte İstanbul’da da Starbucks’a saldırıldığı ortaya çıktı38 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz'ın el konulan özel jeti satıldı! Asıl bomba uçağı satın alan kişi bakın kim çıktı?62 izlenme
İYİ Parti'de İmamoğlu depremi: İstanbul İlçe Başkanı teşkilatla birlikte istifa etti46 izlenme
O yazar umudunu kaybetti: ‘AKP kendi ışığını söndürdü’646 izlenme
Doktordan randevu alamıyoruz!52 izlenme