AKP, Büyükçekmece’den sonra Esenyurt’ta da ‘seçmen avına’ başladı. Polis, Esenyurt’ta bazı adreslere giderek sandık başkanları ve seçmenleri sorgulamaya başladı.
Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Esenyurt Belediye Başkanı seçilen CHP’li Mehmet Murat Çalık, mazbatasını alarak görevine başladı. YSK’nin kesin sonuçları açıkladığı ilçede polisin bazı evlere giderek seçmen sayısını kontrol ettiği ileri sürüldü.
Esenyurt’taki Yusuf Özvatan Ortaokulu’nda, sandık başkanı olarak görev yapan Mehmet Sadık Çağış, polislerin kendi evine de gelerek seçmen sayısını sorguladığını söyledi. Çağış, “Polis evime geldi. Esenyurt’ta Yusuf Özvatan Ortaokulu’nda 20345 No’lu sandık başkanıydım. Kimliklerimizi sordular. ‘Amacınız ne?’ dedim. Kimliklerini ve bir yazı gösterdiler. Hanımı ve çocukları sordu. Kaynanamda bizimle kalıyor. Onu da sordular ‘bizde kalıyor’ dedim” diye konuştu.
Polislerin tavırlarından dolayı tedirgin olduğu belirten Çağış, “Evime geldikten sonra dışarıya çıkamadım. Ben engelliyim aynı zamanda bir ameliyat geçirdim. Tedirginlik yaşadım. Her gün seçim kurula gidiyordum. Ama o gün gidemedim” dedi.
https://gazetemanifesto.com/2019/rusyadisislerinatoiletumisbirligimizkesildi256775/
Vatandaşlardan Esenler'i yıkan 'İmamoğlu' sözleri! "Ben buraya İmamoğlu için canımı vermeye geldim! Gelsin Tayyip benim maaşımı alsın bir gün yiyebiliyor mu? Yiğit ise gelsin beni götürsün!"30 izlenme
Kayyum atanan Şişli'de kent lokantaları açılamadı41 izlenme
UNESCO Dünya Mirası listesindeki Kızılırmak Deltasında çıkan yangında kundaklama şüphesi!89 izlenme
Dünyada akaryakıt, doğal gaz ve elektrik fiyatları ne kadar arttı? İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri76 izlenme
Özgür Aybaş duyurdu: Alkole zam tam gaz!43 izlenme
Beyaz TV’de büyük kavga: AKP'li konuk canlı yayını terk etti58 izlenme
The Economist'ten şok ifadeler: "Türkiye, felaketin eşiğinde..."56 izlenme
Kızılay müdürlere güzel: Gerçekleşmeyen projede yüklü maaş!45 izlenme
Helâl Olsun İzmir ! Laiklik için 17 Km'lik insan zinciri oluşturuldu !
Yılbaşı ağacı süsleyen Yıldız Teknik öğrencilerine soruşturma!
Vergi uzmanı tek tek hesapladı: 1 paket sigaranın ne kadarı vergi?
Düzce'den sonra Ankara'da tepki çeken uygulama: Ortaokullarda kız-erkek ayrımına sert eleştiri