Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın 4 Mart 2010’da Resmi Gazete’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulduğunu, 8 Temmuz 2011’de yapılan değişiklik ile Başbakanlığa, 3 Eylül 2014’teki ikinci bir değişiklikle tekrar İçişleri Bakanlığı’na bağlandığını söyleyen Bircan, “AKP her alanda olduğu gibi bu müsteşarlığı da yapboza döndürmüştür” dedi.
Müsteşarlık için 2009 yılından itibaren 10 yıl için yıllık 2 milyon 250.000 TL gibi bir kira ödendiğini vurgulayan Bircan, “Şu an ne iş yaptığı belirsiz bir kurum için yapılan masraflar AKP israfının kanıtıdır” dedi. Bircan, ciddi sayıda personel çalıştıran müsteşarlık binasının tadilatı için harcanan rakamın ise gizli tutulduğunu kaydetti.
Konuyu Meclis gündemine taşıyan Bircan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları sordu:
“Açılım süreci için oluşturulan Müsteşarlık şu an ne iş ve işlemler yapmaktadır, müsteşarlık kuruluş yasasında İçişleri Bakanlığı’na bağlıyken, önce Başbakanlığa sonra da tekrar İçişleri Bakanlığı’na bağlanmıştır. Bu değişikliklerin sebebi nedir? Kuruluş yasası ile belirtilen 94 personel sayı herhangi bir şekilde artırılmış mıdır, şu an kaç personeli vardır? Bunların kaçı Türkiye Vatandaşı değildir? Yıllık 2 milyon 250.000 TL kira ödenmesinin gerekçesi nedir, kiralama sözleşmesinin biteceği tarih olan 2019 yılında tekrar aynı bina kiralanacak mıdır, müsteşarlığın Hazine’ye yıllık toplam maliyet ne kadardır?”
http://www.abcgazetesi.com/calismayanmustesarlikicinmilyonlarcaliraodeniyor74390h.htm
AKP’liler önerge verdi, Melih Gökçek dönemi incelenecek!424 izlenme
AKP’ye üye yapıldıklarını telefonlarına gelen ‘tebrik’ mesajıyla öğrendiler!71 izlenme
Biz hala vize reddinde rekor kırarken Avrupa, şeriat ülkesine vize muhafiyeti tanıyacak46 izlenme
AKP'nin 23 yıllık iktidarında özelleştirme kapsamına alınan kamu kaynakları toplam 64.3 milyar dolara satıldı! 504 milyon doları Fenerbahçe'den geldi40 izlenme
Merdan Yanardağ'dan mektup: "Zorbalığa boyun eğmeyeceğim"46 izlenme
TÜSİAD’dan iktidara çok sert eleştiriler!50 izlenme
Süleymancıların yurdunda 11 yaşındaki çocuk imamın tecavüzüne uğradı!58 izlenme
Şişli mitingi davasında 10 beraat kararı32 izlenme
Türkiye Narin cinayetinde bu yayına kilitlendi! İtirafçı Nevzat'ın avukatı ilk kez konuştu: "Nevzat suçlu ama katil değil. Gerçek suçlular cezasını buldu"
Saraya yelken açan Nedim Şener, 4 gazeteciye yapılan saldırılara gülerek "Aile içi şiddet" dedi !
Avukatından otopsi açıklaması: "Rojin'in soruşturma dosyasına gölge düşmüştür"
İran hapishane yangınından sonra karıştı! Gardiyanlar el bombası attı ve otomatik silahlarla ateş açtı