Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ulu Cami’nin yerine yapılacağı duyurulan caminin temeli, 4 Mart 2024’te, seçimlere yalnızca 27 gün kala o dönem Adalet Bakanı olan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı törenle atıldı. Ancak seçim kaybedilince proje tamamen unutuldu. Aradan geçen 491 günde cami inşaatında tek çivi çakılmadı.

Tören sırasında Suruç halkından oy isteyen Bozdağ, “Bizi bir deneyin, beğenmezseniz 5 yıl sonra yine sandık önünüze gelir” diyerek AKP adaylarına destek istedi. Ancak Suruç halkı bu çağrıya kulak asmadı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Suruç Belediyesi’ni, DEM Parti adayı Ayten Kaya 13 bin oy farkla AKP’nin adayına karşı kazandı.
Dönemin Suruç Kaymakamı İbrahim Güneş de 600 kişilik eski caminin yerine 1700 kişilik modern bir cami yapılacağını açıkladı. Törende AKP’nin Suruç adayı Mustafa Yüksel “Suruç’a çok güzel bir eser bırakacağız inşallah” sözleriyle seçmene seslendi.
Ancak seçim gecesi sonuçlar belli olduktan sonra, temeli atılan cami sessizce gündemden çıkarıldı. Bugün, temelin atıldığı alanda sadece taş yığınları ve toz bulunuyor. Ne bir inşaat çalışması ne de kamuoyuna herhangi bir açıklama yapıldı.
Cami alanının görüntüsünü NEFES’le paylaşan vatandaşlar, “İbadet bahanesiyle bizlerden oy istediler. Bunların niyetleri hizmet olsaydı camiyi çoktan yaparlardı. Kim bilir o törene kaç para harcadılar? Biz cami yapılacak sandık, meğer propaganda alanıymış” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Nefes
Örgütün aranan hainleri tek tek Suriye’ye geçti31 izlenme
AKP’nin ‘Yürü ya kulum’ dediği iş insanı, milyarlık ihaleyi kaptı34 izlenme
Darısı Türkiye'nin başına: İki ülke göçmenler konusunda anlaştı40 izlenme
Yandaş Tuğrul Selmanoğlu haddini aştı, üzerinde 9 bin TL’lik montuyla depremzedelere hakaret etti!59 izlenme
Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi'ni gezdi! İmamoğlu, kendisine 'Beyoğlu’nu unutmayın Başkan!' diye seslenen vatandaşa bakın ne cevap verdi!220 izlenme
Kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı rekor kırdı!45 izlenme
''O kişi AK Parti'nin FETÖ imamı çıkacaktır''338 izlenme
Tutuklu gençlerin ailelerinden Silivri'ye çağrı55 izlenme
Cem Küçük soruşturmasında flaş gelişme: Firari İsmail Çanak teslim oldu
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı!
Sağlık Bakanlığı ihaleleri bakan yardımcısına gitti: 1 değil tam 19 ihale!
9 milyon işsiz var! Üç ayda en az 29 bin esnaf, 2 bin 694 şirket kepenk kapattı