Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2018 yılında başlatılan Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi.
Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 706 konut ve 75 adet ticari alandan oluşan ikinci etabının yapım işini ise son dönemde aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çeken Yapı & Yapı şirketi aldı. Projeyle ilgili ihale ilanı yayınlanmazken, işin davet usulüyle verildiği öğrenildi.
Toplam yapım maliyetinin ne kadar olduğu açıklanmayan 706 konutluk proje ile ilgili TOKİ’nin ihale ve proje sayfalarında da herhangi bir bilginin olmaması dikkat çekti.

2018 yılında Çamlıca Camii’nin batısında 180 bin metrekarelik bir alan risk alanı ilan edilmişti. Üç etaptan oluşan Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin birinci etabı için 2019 yılında gerçekleştirilen açık ihaleyi Özyazıcı İnşaat kazanmıştı. 501 konut, 48 dükkândan oluşan birinci etabın inşaat aşamasının yüzde 90’ı tamamlandı.
Projenin Üçüncü etabında ise adet 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlar yer alacak. Proje kapsamında 3 etapta toplam, 1876 konut, 142 ticari bağımsız birim, 2500 araçlık kapalı otopark inşa edilmiş olacak.

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm projesi tamamlandığında böyle görünecek
DAVET USULÜ İHALELERİN GÖZDESİ
Zafer Yıldırım’ın sahibi olduğu Yapı&Yapı şirketi son yıllarda kamudan aldığı ve toplamı milyarlarca lirayı bulan ihalelerle dikkat çekiyor. 21B olarak bilinen “davet usulü” yöntemiyle çok sayıda projeyi hayata geçiren firma, halihazırda İstanbul Finans Merkezi’ndeki SPK binası ve özel proje alanı ile Etiler’deki Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki KİPTAŞ’ın projesinin inşaatını yürütüyor.
Emlak Konut GYO’nun Başakşehir’deki Kuzey Yakası adlı ofis projesini de inşa eden Yap & Yap, kamudan aldığı çevre düzenleme ve park ihaleleriyle de biliniyor. Ankara AKM ve Millet Bahçesi, Başakşehir Millet Bahçesi, Hoşdere Hayatpark projesi ve Maltepe sahilindeki 1 milyon 250 bin metrekare dolgu yapılarak hayata geçirilen Orhangazi Şehir Parkı firmanın projeleri arasında yer alıyor.
SERMAYESİ 1189 KAT BÜYÜDÜ
Yapı & Yapı 100 bin lira sermaye ile 2004 yılında kuruldu. O tarihten bu yana 7 kez sermaye artışına giden şirket, sermayesini 118 milyon 910 bin liraya çıkardı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/camlicadakidevprojeihaleleringozdesinegitti6506937/
Menzil tarikatı cezaevlerine de dadanmış: Mahkumlara tövbe seansı... 'Çok sayıda cemaat mensubu gardiyan var'33 izlenme
Kuveytlilerin Mudurnu hayali yerle bir oldu! Mavi kuleli şato projesi çöktü21 izlenme
Bir sen eksiktin! Kayseri'de bir şahıs, sokağın ortasında çıplak bir şekilde dolaşarak "Ben mehdiyim, ben Allah'ın kulu ve elçisiyim. Bu size son çağrım" dedi41 izlenme
Kredi kartından bu harcamayı bir kez bile yapan kredi alamayacak360 izlenme
Binali Yıldırım'ı yıkan haber! Sahiller boşaldı, döndüler!100 izlenme
75 yaşındaki yurttaşın tepkisi sosyal medyayı salladı! 'Bu derece hırsızlık görmedim! 6 maaş alıyor üstüne beni tehdit ediyor, ulan sen kimsin?'67 izlenme
Esnaflar et yemeklerini kaldırdı! "Müşterilerimize pahalı geliyordu"43 izlenme
Mileyha Kuş Cenneti'nin yolu depremde 2 kilometre yarıldı45 izlenme