TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği Anayasa Mahkemesi'nin iki ayrı 'hak ihlali' kararına rağmen düşürüldü.
Atalay'ın annesi Şükran Atalay ve babası Mustafa Atalay karar sonrası 12punto'ya açıklamalarda bulundu.
"ANAYASA YOKSA, EKMEK YOKTUR"
Mustafa Atalay, şunları söyledi:
"Türkiye demokrasisine geçmiş olsun. Bu karardan sonra daha kötü şeylerin geleceğinden korkuyorum. Kamuoyuna gelecek şeylerden korkuyorum. Bu memlekette Anayasa yoksa hukuk, yoksa can güvenliği yoktur. En önemlisi de Anayasa yoksa, ekmek yoktur.
Seçilmeden önce de YSK, Can’ın milletvekilliğine engel bir durum yok diye onayladı, belgesini verdi. Sonra başvuruldu AYM’ye hak ihlalinden. Aynı günün akşamı Yargıtay 3. Dairesi, verilen cezayı onayladı. AYM kararına rağmen, Yargıtay’ın kararı okutuldu. Bu hepimizin uymakla zorunlu olduğumuz kanunların ana maddesi, anayasadır.
SOMA VE ÇORLU VURGUSU
Anayasanın kararı uygulanmıyor yerel mahkeme tarafından. Ama Yargıtay’ın kararı okundu bugün. Meclis şu anda düşürme kararını okutarak bir anayasal kurum olmaktan çıktı. Yarın bir gün herkesin hukuk diye bir garantisi yoktur kanaatinde olacağım. Çünkü Yargıtay’ı anayasanın üzerine koydular.
Evladım dirençlidir. Hem özverilidir, hem dirençlidir. 18 metrekare bir yerde yaşam koşullarını bilirsiniz. Biz evladımızı 1 saat ziyaret ediyoruz, 10 dakika telefonla görüşebiliyoruz. Allah’tan Can okumayı, araştırmayı çok sever. Bununla kendisini oyalıyor.
Karar kesinleştikten sonra görüşmeci saatleri de değişti. Şimdi bizim anne baba olarak öncelikle oğlumuzun sağlığı önemlidir. Çok dikkat etmesine rağmen tereddütteyiz. Bir de Can, dışarıda çok üretken biriydi. Yurttaşına, vatanına, hak ihlaline uğrayan kişilere…
Can’ı halktan, Somalı ailelerden kopardılar. Can’ı Aladağ’da yanan kızlarımızın anne babalarından kopardılar. Çorlu’da tren istasyonunda kaybettiğimiz çocukların ailelerinin haklarının savunulmasından kopardılar."
"HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ"
Anne Şükran Atalay ise, "Her şey o kadar açık ki bunu AK Partililer de biliyor. Bu çocuklar beraat ettiler. Bu çocuklar hem hukuken beraat ettiler hem de toplum vicdanında beraat ettiler. Bence vicdanlı AK Partililer de bunu onaylamıyorlar. Ben sokakta anket yapıyorum, herkese soruyorum, 'Can Atalay'ı tanıyor musunuz' diye. Bir tek olumsuz tepki almadım. Çünkü yakıştırabilecekleri bir şey yok. Terörist diyorlar, hangi terör örgütü üyesi? Bana söylesinler, bir şiddet görüntüsü göstersinler. Kafasına göre yazıyorlar, oyunlar oynuyorlar. Hukuk bir gün herkese lazım olacak" dedi.
KRT
AKP döneminde 1993 kamu malı usulsüz dağıtılmış!131 izlenme
CHP'nin itirazı reddedildi: Mahkeme 'kayyuma devam' dedi19 izlenme
Cerrahpaşalı uzman uyardı: Bu iş ricayla olmaz, bir iki haftaya İtalya’yı geçeriz137 izlenme
Ekonomik kriz Halk Ekmek büfelerini de vurdu31 izlenme
Dolarda 44 lira savunması26 izlenme
AKP'li belediye kadına şiddeti öven kitap dağıttı!177 izlenme
AKP’li belediye Iraklı Türkmenlerin deprem yardımını seçim paketi olarak dağıttı35 izlenme
ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'e 18 yıl hapis istemi!75 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Kanal İstanbul yanıtı: Hesap veremeyeceğim tek şey bu projenin başlatılması olur
Prof. Dr. Ersan Şen'den göçmen tepkisi! 'Bunlar kim ulan kim! Nasıl girebiliyorlar buraya, niye İran'da kalmazlar?'
Gazi Koşusu Atatürk için 93. kez… Dev ikramiye!
Diyanet'ten yılbaşı ve milli piyango fetvası: Müslümanlıkta yeri yok