Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği bu etkinlikte, gençler önce Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57. Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası dağıtıldı.
Sabah namazının ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerlerin izinde ilerlemek için harekete geçildi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve birçok rütbeli asker, izciler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla, saat 06.00'da yürüyüş başladı
Yarbay Mustafa Kemal'in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alır almaz, savaşların kahraman birliği 57. Alayı Conkbayırı'na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bugün tekrar hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı'nda sona erdi ve binlerce izci bu anlamlı etkinliğe katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine tarihimizi ve kahramanlıklarımızı unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve gençlerimize bu ruhu yaşatmak. Gençlerimiz, o günkü mücadelenin zorluklarını hissediyor, bu toprakların kanla yoğrulduğunu biliyorlar. Çanakkale, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı verdiği büyük mücadeleyi temsil ediyor. Herkese 'Çanakkale geçilmez' efsanesini anlatmak ve göstermek istiyoruz. Geçmişimizle ve tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.



Kaynak: Veysel Akın Salkın
Boğaz Gazetesi
Hayatını kaybeden madencilerin yakınları isyan etti: "Cayır cayır yaktılar yavrularımızı..."52 izlenme
Mehmet Altan hakkında tahliye kararı212 izlenme
Eksi 3 derecede ucuzluk kuyruğu: 'Orta gelirli bir aileyiz ama yine de yetmiyor. Param olsa niye bekleyeyim'59 izlenme
Discord'taki şantaja bir tutuklama35 izlenme
Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa'daki lüks araç konvoyu gündem oldu56 izlenme
HKP'den hepsi hakkında suç duyurusu!2560 izlenme
Uçak kapısında Türklere pasaport kontrolü! Sadece Schengen yetmez!881 izlenme
Karamollaoğlu, AKP’yi ‘neden reddettiğini’ anlattı489 izlenme