Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, bu yıl büyük bir gurur ve hazırlıkla kutlanıyor. Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda tamamlanan hazırlıkların ardından, zaferin ruhunu yansıtan özel etkinliklerle aziz şehitlerimiz anılıyor.
![]()
ŞEHİTLER ABİDESİ KIRMIZI-BEYAZA BÜRÜNDÜ
Ziyaretçileri karşılamak ve Türk bayrağının renklerini temsil etmek amacıyla Şehitler Abidesi’ndeki Türk Bahçesi’ne 80 bin adet kırmızı ve beyaz lale soğanı dikildi. Ayrıca bölgeye 10 bin şakayık ve 6 bin sümbül ekilerek, yarımadada hem görsel bir şölen hem de manevi bir atmosfer oluşturuldu.

Resmi törenlerin son provaları tamamlandı. 2. Kolordu Komutanlığı’na bağlı askerlerin bando eşliğindeki geçit töreni ve saygı atışı provaları, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Zaferin ruhunu anlatan ve kahraman Mehmetçik’in mücadelesini konu alan özel videolar ise hafta boyunca dijital mecralarda geniş yankı buldu.

Törenlere dair bilgi, belge ve görsel materyallerin tüm kurumlarca ortak bir dille kullanılabilmesi için özel bir platform oluşturuldu. Hazırlanan yüksek çözünürlüklü içeriklere www.18martetkinlikleri.com adresi üzerinden erişim sağlanabiliyor.

