Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
DHA’nın aktardığına göre iddianamede, Kaftancıoğlu’nun “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
Vakıf arazine izinsiz inşaat yapan Altun’un, söz konusu hukuksuzluğun tespit edildiği gün Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kiralama başvurusu yaptığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan CHP İBB Meclis Grubu, Altun’un Boğaziçi Kanunu’nun ilgili maddelerine göre 1 aydan 6 aya kadar hapis cezası ve 200 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.
Fahrettin Altun ise vakıf arazisindeki izinsiz inşaat faaliyetlerini kamuoyunun gündemine getiren Cumhuriyet gazetesine ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.
Fahrettin Altun “Özel hayatımın gizliliği ihlal ediliyor” diyerek şikayetçi olduğu Canan Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı verilmişti.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/245885/canankaftanciogluhakkindayeniiddianame
AKP anlayışı KİT’leri batağa sapladı32 izlenme
Fatih Altaylı: Elinde avucunda ne varsa Katarlılar'a satıyorsun96 izlenme
İBB'nin Hatice ve Fehime Sultan yalılarına el konmuştu: Mahkemeden yeni karar54 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Mariupol’de 210’u çocuk 5 bin kişi öldü65 izlenme
Yeni başkan sarayı terk ediyor, lüks uçağı satıyor!576 izlenme
Borsa İstanbul için flaş iddia! Reuters: Avrupalılar Borsa İstanbul’dan çıkıyor111 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sert açıklama! "Mansur Yavaş'a 40 kere de o çamuru atsanız..."59 izlenme
'Emekliler maaş zammında kandırıldı'52 izlenme
Pasaportsuz Bulgar akını!
Yeni Şafak, Erdoğan ve Soylu'yu hedefe koydu!
Ucuz et için saatlerce soğukta sıra bekleyen yaşlı kadın: 'Ben vazgeçtim çocuklarım yesin'
Fahrettin Altun, Erdoğan'ın mezuniyet belgelerini paylaştı; Eski AKP'li vekil 'soyadı' ayrıntısına dikkat çekti