Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
DHA’nın aktardığına göre iddianamede, Kaftancıoğlu’nun “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
Vakıf arazine izinsiz inşaat yapan Altun’un, söz konusu hukuksuzluğun tespit edildiği gün Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kiralama başvurusu yaptığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan CHP İBB Meclis Grubu, Altun’un Boğaziçi Kanunu’nun ilgili maddelerine göre 1 aydan 6 aya kadar hapis cezası ve 200 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.
Fahrettin Altun ise vakıf arazisindeki izinsiz inşaat faaliyetlerini kamuoyunun gündemine getiren Cumhuriyet gazetesine ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.
Fahrettin Altun “Özel hayatımın gizliliği ihlal ediliyor” diyerek şikayetçi olduğu Canan Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı verilmişti.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/245885/canankaftanciogluhakkindayeniiddianame
Sağlık Bakanlığı, corona tablosunu açıkladı: Vaka sayısı 298.039’a, can kaybı 7.315’e yükseldi!84 izlenme
İYİ Partili vekil açıkladı: İşte vatandaş fakirleşirken büyüyenler!68 izlenme
Athena Gökhan’dan Erdoğan’a deprem yanıtı236 izlenme
‘Cennet gören mezar yeri’ satan emlakçı belediyeye başkanvekili oldu!306 izlenme
Vatandaşın sırtına yeni 'garantili otoyol' yükü!49 izlenme
Erbaş duyurdu: Kampüslere, yurtlara, hastanelere Kur’an kursu açılacak40 izlenme
Ahmet Takan: Arap basınında yer alan bu iddialar doğru mu?110 izlenme
Koronavirüsü etkisizleştiren maske geliştirildi!60 izlenme
Nehrin kızıllığını gören köylüler, bölgede yürürken ürkütücü bir manzarayla karşılaştı.
Arda Turan'a büyük şok! İflas etti!
Seçim çalışmalarını okullara taşıdılar: AKP'li belediye başkanı liselerde seçim çalışması yapıyor!
Vatandaş: "Bu pahalılık ne olacak?" -İmamoğlu: "Bunları yollamadan düzeltemeyiz"