CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:
”Hem oylar sayılsın deyip hem de süreci uzatanların takdirini İstanbul halkına bırakıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar baharın gelişini engelleyemeyecektir.
Maltepe ilçe seçim kurulları YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz. Sakin, sağduyulu ve kararlı bir şekilde süreci takip ediyoruz.”
İstanbul'da sayımların sürdüğü tek ilçe olan Maltepe’de yeniden sayımı yapılan 1089 sandığın 913’ünün sayılmasının ardından, sayımlar AKP ve MHP'liler tarafından durdurulmuştu. AKP ve MHP’nin başvurusu üzerine, sayımı tamamlanan 400 sandığın tekrar sayılmasına karar verildi. Bu durumda sayımı yapılacak sandık sayısı 576’ya yükseldi. CHP karara itiraz etti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/canankaftancioglundanmaltepeaciklamasi4423005/
Narin davasında 3 tahliye9 izlenme
Engin Polat'a bir dava şoku daha! Savcı en ağır cezayı istedi15 izlenme
Evinde 400 bin kişinin kimlik bilgileri çıktı22 izlenme
Gökhan Zan'dan depremzedeleri susturmak isteyen siyasetçilere tokat gibi yanıt: 'Had bildirmek değil, haddinizi bilmek zorundasınız'25 izlenme
2018 yılını 27 milyar TL borçla kapatan İBB’de yüzlerce kayıp araç!71 izlenme
Montaj videoların ardından sahte internet sitesi ortaya çıktı44 izlenme
AKP’lilerin zamları küçümsemesi vatandaşı çileden çıkarttı!39 izlenme
Bomba iddia! Sedat Peker'in iddialarına sessiz kalan Erdoğan, Soylu yerine hangi ismi düşünüyor?47 izlenme
SBK’nın para akladığını söyledi, vurulduktan sonra ifade değiştirdi!
'Salgında dünyaya kamyon çarptıysa Türkiye’ye motorsiklet çarptı' diyen damat bakana cevabı vatandaş verdi!
Bilim Kurulu üyesi Prof. Necmi İlhan 2 gün sonraya büyük müjde verdi
İsveç’te muhalefet Türkiye’yle anlaşmaya tepkili