CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi'nin beş ayrı suçlamadan verilen mahkumiyet kararının üçünü onamasıyla 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşmiş ve Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirilmişti.
Yargıtay, yerel mahkemenin Türk Ceza Yasası'nın 53. maddesine göre “parti yöneticisi olmasına kısıtlama” getirilmesini öngören cezayı da onadığı için Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.
KORKULARININ ECELE FAYDASI OLMAYACAK
Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!”
GÖREVİNİ FİİLEN DEVAM ETTİRECEK
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu kararının ardından “İl Başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz, Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır, nokta” demişti.
Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği düşürülse de görevini fiilen devam ettireceği öğrenildi.
Fransa'daki protestolara 570 bin kişi katıldı34 izlenme
Mansur Yavaş'tan zehir zemberek açıklama: 'PKK'lılar Belçika'da Türklere saldırırken Dışişleri Bakanı seçim çalışması yapıyor'28 izlenme
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Demir: Testi negatif çıkan ‘coronalı’ hastalar var!152 izlenme
Bebeği ölen baba konuştu: Başka hastaneye götürmek istediklerinde 'ölür’ diye korkutmuşlar!40 izlenme
Deprem sanığı, Erdoğan ve Aliyev'e dondurma kesti18 izlenme
İlginç seçim anketi: '‘Halkın yüzde 60’ı bilmiyor!'480 izlenme
Havalimanları bomboş hâlâ kira veriyoruz!87 izlenme
İmamları ilkokullara sınıf öğretmeni yaptılar12 izlenme
Türkiye günlerce onu konuşmuştu: Cinayete kurban giden Müslime'nin mezarı parçalandı! Emzik detayı dikkat çekti
Erdoğan’ın marketinde enflasyon yüzde 263!
Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki deprem anı kameralara yansıdı
Metiner'le canlı yayında birbirine giren Soylu’yu iddianame yalanladı!