CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi'nin beş ayrı suçlamadan verilen mahkumiyet kararının üçünü onamasıyla 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşmiş ve Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirilmişti.
Yargıtay, yerel mahkemenin Türk Ceza Yasası'nın 53. maddesine göre “parti yöneticisi olmasına kısıtlama” getirilmesini öngören cezayı da onadığı için Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.
KORKULARININ ECELE FAYDASI OLMAYACAK
Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!”
GÖREVİNİ FİİLEN DEVAM ETTİRECEK
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu kararının ardından “İl Başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz, Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır, nokta” demişti.
Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği düşürülse de görevini fiilen devam ettireceği öğrenildi.
TÜİK pes etti, verileri mahkemeye ulaştırdı25 izlenme
Rusya, Türkiye'ye ait 16 gemiye çıkış izni vermedi! Yağsız kalabiliriz67 izlenme
Bahçeli FETÖ’cülere ne kartı dağıttı?566 izlenme
Benzin ve motorine yine zam geldi!24 izlenme
Bir parti daha Ankara'da 'Mansur Yavaş' dedi29 izlenme
Belediyelere şimdi de görevlendirme tırpanı!249 izlenme
Narin'in amcası telefon kayıtlarını silmiş38 izlenme
HÜDA-PAR liderinden alçakça sözler! "Kemalizm PKK gibi lağvedilmeli"23 izlenme