Seçim öncesinde yüzde 8,5 olan Merkez Bankası (TCMB) politika faizi, seçim sonrasındaki dört ayda yüzde 30’a yükseldi. Böylece Türkiye, dünyada merkez bankası faizinin en yüksek olduğu ülkeler arasında ikinci sıraya yükseldi. Dünyada faiz liginin ilk sırasında yüzde 118’lik faizle Arjantin yer alıyor. Bu ülke, yüzde 124’lük yıllık tüketici enflasyonuyla da dünyada enflasyon liginde dördüncü sırada yer alıyor.
Türkiye ise yüzde 58,9’luk oranla enflasyon liginde dünyada 7. sırada bulunuyor. Yüksek faiz liginde üçüncü sırada, yüzde 20’lik oranla savaştaki Ukrayna bulunuyor.
YİNE BÜYÜK BİR YANILGI İÇERİSİNDELER...
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ekonomi ve faiz politikasına iişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Türkiye ekonomisi AKP'nin vizyonsuz politikaları nedeniyle krizden çıkamıyor." diyen Karabat, "Halkın hanesine sürekli yoksulluk yazılırken, rantçılara servet transferi hızla devam ediyor. Sanayinin dönüştürülmediği, dışarıya bağımlı olduğu bir dönemde faiz indirimleri ile enflasyon patlatıldı. İnsana ve üretime yatırım yapılmadı. Toplum kutuplaştırıldı, güvensizlik aşılandı. Faiz artırımları ile bu durumun düzeltileceği düşünülüyor. 4 ay önce faizi düşürenler, 4 ayda faizi yüzde 21,5 artırıp yüzde 30'a çıkardılar diye alkışlanmayı bekliyorlar. Yine büyük bir yanılgı içerisindeler." dedi.
TEHLİKE ÇANLARI..
Tablo yayınlayan Karabat, "Türkiye'nin dünya liginde rakibi olduğu Meksika, Endonezya, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkeler faizde Türkiye'nin oldukça gerisindeler. Ama Türkiye tabloda da göreceğiniz üzere bu ülkelerden net bir şekilde ayrışıp, Arjantin'e doğru yaklaşıyor." dedi.

İŞSİZLİK ARTACAK..
AKP'nin faiz artırımları enflasyon konusunda pek bir işe yaramayacak, artan işsizlik ve durgunluğu göreceğiz. AKP ise baz etkisi ile enflasyonu düşürdüğünü iddia edecek.
KRT
Dilan Polat yılbaşını ailesiyle mi geçirdi? Ceza ve Tevkifevleri’nden açıklama45 izlenme
Ayhan Bora Kaplan iş insanının malına çökmüş60 izlenme
Meral Akşener'in üç ay önce söyledikleri yeniden gündem oldu 'Altılı Masa asla dağılmayacak'42 izlenme
AKP'yi yeni bir korku sardı: "Öğrencilerin toplumsal muhalefete öncülük etmesinden çekiniyorlar"37 izlenme
CHP'nin 'uyuşturucuyla mücadele' önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi11 izlenme
Rusya’dan rekor ithalat! Petrol indirimli alınıp pahalı mı satılıyor?34 izlenme
Seçimlere aylar kala YSK'da kirli işler...!256 izlenme
1000 gündür tutuklu olan Osman Kavala’nın eşi ve avukatlarından flaş açıklamalar!108 izlenme
'Sizce erken seçim olmalı mı?' anketinde dev fark
Bir kez daha Cumhuriyet'i hedef aldı! Erdoğan: Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor
İşsizlik rakamları açıklandı: TÜİK azaldı dedi ama işsiz sayısı artıyor
Aydın’da kahvehanelerde çaya zam, bardak değil fiyatı yakacak