İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik casusluk iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Hüseyin Gün’ün etkin pişmanlık ifadesiyle geçtiğimiz Ekim ayında İmamoğlu'nun danışmanı Necati Özkan ile Merdan Yanardağ tutuklanmıştı. Gün'ün ifadesine ek olarak dijital materyaller ve yazışmaları da dosyaya 'ana delil' olarak girmişti.
20 Mayıs 2026’da görülmeye başlanacak casusluk davasında Ekrem İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ’ın 20 yıla kadar hapsi istenirken savcılığın HTS kayıtlarına dayanarak 'ortak baz sinyali' var dediği Gün ve Özkan'ın arasındaki mesafe ortaya çıktı.
Can Bursalı’nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında 19 Mart 2025’te gözaltına alınıp tutuklanan Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında hazırlanan casusluk davasının detayları ortaya çıktı.

Savcılığın iddianamesindeki tespitlerin aksine, Hüseyin Gün ile Necati Özkan’ın 2019 yılından 2025 yılının Mart ayına kadar hiç görüşmedikleri, Gün’ün 10 Mart’ta Özkan’a attığı mesajla gün yüzüne çıktı. Söz konusu mesajda Eylül 2019’dan beri konuşmadıklarını belirten Gün, Özkan’a yönelik komplo çabalarını yeni duyduğunu ifade edildi.

Savcılık da ikilinin bu uzun süre zarfında iletişim kurmadığı gerçeğine itiraz etmedi.
Gün’ün 10 Mart’ta Özkan’a attığı mesaj:
"Uzun zaman oldu konuşmayalı, hatırlayacağınız üzere en son diyaloğumuz Eylül 2019. Umarım afiyettesinizdir demek isterdim ancak size karşı yürütülen akıl dışı komplo çabalarını yeni duydum. Çok geçmiş olsun."
İddianamede yer alan Balıkesir’deki ortak baz sinyali iddiası da dosyadaki HTS kayıtlarıyla çelişti. Savcılık, Özkan ile Gün'ün irtibatının olmadığı mesajlaşmadan anlaşılırken iki ismin Balıkesir ve İstanbul’da ortak baz bilgisinin bulunduğunu iddianamede sundu.
Kayıtlar incelendiğinde ise Hüseyin Gün’ün yalnızca 20 Eylül 2024’te Balıkesir’in Avşa ve Marmara Adası bölgelerinde bulunduğu görüldü. Ancak aynı tarihte Necati Özkan’ın Balıkesir’de olmadığı, önce İstanbul’dan ardından da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan sinyal verdiği kayıtlarda yer aldı.
İkilinin aynı gün arasında yüzlerce kilometre mesafe bulunmasına ve Özkan’ın o gün havayoluyla İstanbul’dan Ankara’ya seyahat etmesine rağmen, savcılığın bu verileri "ortak baz" olarak değerlendirip casusluk suçlamasına temel kabul ettiği görüldü. Dosyadaki somut verilerle iddianamedeki iddiaların bu noktada örtüşmediği dikkat çekti.
Öte yandan, Hüseyin Gün’ün örgüt yöneticisi olmakla suçlandığı İBB davasında, Necati Özkan’ın yanı sıra Naim Erol Özgüner, Melih Geçek, Emrah Yüksel, Esra Bulduk, Zehra Keleş ve İsmet Kobil’in de isimleri geçiyor. Ancak iddianamede, bu isimlerin Hüseyin Gün ile ne şekilde ve hangi kanallar üzerinden irtibat kurduklarına dair herhangi bir somut bilgiye veya tespite yer verilmedi.
Abdüllatif Şener: En büyük yolsuzluk dönemini yaşıyoruz140 izlenme
Gezi Davası kararından sonra Osman Kavala'dan ilk açıklama: 'Ellerinde ip olsa, beni asacaklardı'35 izlenme
Corona virüsünde korkutan görüntü! İstanbul kıpkırmızı!63 izlenme
Vatandaşın camiye yardım tepkisi gündem oldu30 izlenme
İsmail Saymaz 'Gördük ki Balyoz aslında FETÖ'cülerin darbe planıymış'408 izlenme
Flaş karar! Birçok ilde 65 yaş üstüne yasak geldi!123 izlenme
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verme işlemi sürüyor… İşte son durum!630 izlenme
Kasalar boşaldı borçlar katlandı!226 izlenme
Elektrik kesintilerine tazminat geliyor!
Mansur Yavaş: "Ankapark için Adalet Bakanlığı hakkında dava açacağız"
Erdoğan barikatına itiraz ettiği için tutuklanan akademisyen Eda Saraç'ın annesi Belma Saraç'tan çarpıcı konuşma!
İlyas Salman: "Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına layık görmüyorum, çünkü ucuz adam"