Maden işçilerinin aylardır direndiği Çayırhan Termik Santrali ve Maden Sahası İhalesi, tüm direnişe rağmen öğlen 14.30'da düzenlenecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, ihaleye katılan şirketleri eleştirerek, ihale sürecinin acilen durdurulması gerektiğini söyledi.
CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla özelleştirme ihalesine ilişkin şunları söyledi:
"Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na soruyorum! Büyük bir kamu zararı yaratacak olan Çayırhan termik santrali ve maden sahalarının özelleştirme ihalesine şirketlerin katılabilme şartları nedir?
Televizyon kanalı sahibi olmak mı, Katarlı olmak mı, benzin istasyonu işletmek mi, yeraltı madencilik tecrübesinin olmaması mı, berbat bir termik santral geçmişinin olması mı?
Zira ihaleye giren şirketlerin özellikleri bunlar! İhaleye giren şirketlerin bazıları paravan mı, perde arkasında kimler var belli değil. Bu ihale süreci acilen durdurulmalıdır!"
halktv.com .tr
Bakan Nebati'den asgari ücrette 'Avrupa' kıyası! "Kira şehir merkezinde 1261 TL"63 izlenme
HKP'nin avukatlarından AOÇ arazisindeki yapıların boşaltılması için başvuru!118 izlenme
Ekrem İmamoğlu: AA’ya alternatif haber merkezi kurulacak213 izlenme
Mülakatta için sürpriz gelişme: Adım atıldı22 izlenme
Prof. Dr. Daron Acemoğlu: "Türkiye'de olsam Nobel alamazdım"28 izlenme
Mazbata haftasında bile personel yığmışlar!126 izlenme
"Enflasyon hesabından ücretli ve emekliler zararlı çıktı"32 izlenme
İzmir'deki faciada annenin ilk ifadesi ortaya çıktı14 izlenme