Artvin’in Cerattepe bölgesinde büyük bir çevre tahribatı yaratarak maden faaliyeti yapan Cengiz Holding, şimdi de halkın suyuna göz koydu. Tüm Artvin’e içme suyu sağlayan Satemo mevkiindeki kaynaktan su kaçıran şirket, “Yanlışlıkla olmuş” dedi. Belediye, durumu savcılığa bildirdi.
İnternete düşen yolsuzluk tapelerinde ismi geçen ve "Bu milletin a... koyacağız" diyerek büyük tepki çeken İşinsanı Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in Artvin’e verdiği zararlara her geçen gün yenisi ekleniyor. Maden ocaklarıyla delik deşik edilen Artvin’de şimdi de maden ocağının ihtiyacı olan su, izinsiz bir şekilde halkın su kaynaklarından kullanılmak istendi. Belediye Başkanı Yardımcısı Cüneyt Öztürk, ormanlık alandaki kaynaktan su kaçırmaya çalışan ve suçüstü yakalanan şirket yetkililerinin, yaptıkları ortaya çıkınca “Özür dileriz. Yanlışlık olmuş” dediğini söyledi. Öztürk, suç duyurusunda bulunduklarını da ifade etti.
NÖBET TUTTULAR
Suların bulanık akması üzerine şikâyet alan Artvin Belediyesi, kaynaklardaki durumu kontrol etmek üzere görevlendirdiği kişileri Dere Mahallesi Satemo mevkiindeki su kaynağına kontrole gönderdi. Ormanlık noktada inceleme yapan belediye yetkilileri, su kaynağının başladığı noktada bir adet ekskavatör iş makinesi ve yaklaşık 50 tonluk su tankı olduğunu gördü. Şüpheli durum üzerine belediyeye ait zabıta ekipleri, söz konusu alanda nöbet tutmaya başladı.
Birgün gazetesinden Dilan Şahinbaş'ın haberine göre, nöbet sırasında kontrol amaçlı bölgeye gelen Cengiz Holding çalışanlarını fark eden zabıta ekipleri olayı yetkililere bildirdi. Devlet Su İşleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Artvin Belediyesi adına ortak bir tutanak tutan yetkililere, şirket çalışanlarının cevabı “Yanlışlık olmuş” oldu. Belediye, tutanakla birliklte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şirketin ne kadar su aldığı ise henüz bilinmiyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/cengizholdingmilletinsuyunadagozdiktih25232.html
Belirsizlikten 3 ayda 10.6 milyar dolar çıktı!78 izlenme
Bakan Vedat Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ara zam olacak mı?34 izlenme
AHBAP soruşturmasında 70 milyon TL'lik bağış trafiği: Sinema ve Karadağ iddiası12 izlenme
FETÖ'nün milyonluk yalısının yeni sahibi ortaya çıktı25 izlenme
Göç İdaresi'nden dikkat çeken açıklama: Son 5 ayda kaç sığınmacı sınır dışı edildi?102 izlenme
Yok böyle tesadüf! Milli Piyango’da 6.9 milyarda bir ihtimal gerçek oldu!305 izlenme
Avukattan dikkat çeken açıklama: Zehra Kınık cezaevine girecek mi?35 izlenme
İktidarda 'Sedat Peker' telaşı: Kasetlerden kimlerin çıkacağı belli olmuyor65 izlenme
Ağır hasarlı binaya sipariş teslim etmeye giden kurye isyan etti: '35 TL’ye canımı mı vereyim?'
#İzmir'de enkazdan kurtarılmayı bekleyenler varken Erdoğan'ın derdi seçim! 'Üye sayısını artırmamız demek, seçimden önce kazanmak demektir'
TCDD'nin dev ihalesi Limak’ın ortağına verildi!
Hizbullahçılara indirimli cezaya jet hızıyla gerekçe