Gaziosmanpaşa Belediyesi dosyasında ilk duruşma bugün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülüyor. Dosyada, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ve cezaevinde geçirdiği rahatsızlık sonucu felç geçiren tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy’un da aralarında bulunduğu toplam 9 sanık yargılanıyor.
Duruşma yaklaşık bir buçuk saat gecikmeli olarak, 11:20’de kimlik tespitiyle başladı. 404 gün sonra hakim karşısına çıkan Bahçetepe ve Aksoy’un da arasında bulunduğu sanıklar ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmaya katılan tutuksuz sanık Aziz İhsan Aktaş aylık gelirinin 250 bin TL olduğunu ve bunun sebebinin de malvarlıkları üzerindeki tedbir kararı olduğunu beyan etti.
Duruşma, tutuklu Aksoy’un beyanıyla devam etti. Cezaevinde geçirdiği felç nedeniyle ayakta dahi durmakta zorlandığı için Aksoy’un kürsüde oturarak savunma yapmasına izin verildi. Ayrıca Aksoy’un boynunda boyunluk da bulunuyor. Aksoy, dört ay önce boyun omurgasındaki iltihap nedeniyle cezaevinde sağ bacağı ve kolundan felç geçirmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Bahçetepe’nin tutuklanmasının ardından geçen 343 günün sonunda tamamlanarak mahkemeye sunulmuştu. Rüşvet, rüşvete aracılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve haksız mal edinme suçlarından sanıklar hakkında ceza talep ediliyor.
Sözcü
Suriyeli AKP'den aday adayı oldu57 izlenme
Devlet yoksul babayı icraya verdi!44 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yeniden tarım başladı!94 izlenme
Bankada doları olan isyanda: 'Kendi dövizimizi çekemiyoruz'52 izlenme
09.05’teki deprem sosyal medyada gündem oldu55 izlenme
Erdoğan'ın çocuklarına burs vermişti: Müze yapacağım dediği sit alanına nargileci açtı!105 izlenme
İki gündür neler yaşıyoruz? Uzman Çavuş eşini öldürüp yaşamına son verdi34 izlenme
4 ay önce çektiği video ortaya çıktı! Beyoğlu'nda polisi bıçaklayan saldırgan daha önce de bir polisi 'teke tek' düelloya davet etmiş41 izlenme
Asgari ücrete zam yapılmazsa memur ve işçinin vergisi artar
Rekor üstüne rekor kıran dolar ve çöken ekonominin sorumlusu kim ?
İttifakın eski ortağından Sinan Oğan itirafı: Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Oğan'ın yaptığı pazarlıkları ifşa etti!
Son dakika! ABD'de enflasyon Eylül'de yıllık bazda yüzde 8,2 artarak beklentileri aştı