T24'ten Can Öztürk'ün haberine göre, Mahkeme, kararında söz konusu işlemin “tek başına idari bir davaya konu edilmesinin mümkün olmadığını” belirterek davayı esasına girmeden sonuçlandırdı.
RTÜK, 27 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirdiği kurul toplantısında, Fatih Altaylı ve Flu TV’nin YouTube hesaplarına, yayın lisansı almaları için 72 saat süre tanıma kararı almıştı. Bunun üzerine Altaylı ve avukatları, kararın iptali istemiyle idari yargıya başvurmuştu. Ancak mahkeme, RTÜK’ün kararını idari dava konusu yapılabilecek nitelikte görmeyerek başvuruyu reddetti.
RTÜK’ün 2019 yılında yürürlüğe koyduğu ve internet yayıncılığını da denetim kapsamına alan yönetmelik, basın ve ifade özgürlüğü alanında uzun süredir tartışma konusu. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), yönetmeliğin ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için 2019’da Danıştay’a dava açmıştı.
Derneğin Eş Direktörü Av. Veysel Ok, yönetmeliğe karşı açılan ilk davanın MLSA tarafından yapıldığını hatırlatarak, “Beş yıl boyunca hiçbir karar verilmedi, ancak 2025’te mahkeme iptal talebimizi reddetti. Şimdi karar temyizen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda inceleniyor,” dedi.
RTÜK’ün dijital platformlar ve bağımsız yayıncılara yönelik lisans uygulaması, hem basın örgütleri hem de hukukçular tarafından ifade özgürlüğü açısından eleştiriliyor. Uzmanlar, mahkemenin Altaylı kararını “usulden ret” gerekçesiyle sonuçlandırmasının, internet yayıncılığına yönelik denetim tartışmalarını daha da derinleştireceği görüşünde.
Sözcü
Maarif Vakfı’nın yöneticileri de çifte maaşa kavuştu!50 izlenme
AKP’li isimden İmamoğlu’nun kampanyasına bağış128 izlenme
Seçim sonrası zamlara bir yenisi daha eklendi: Benzine 27 kuruş zam!48 izlenme
Kaz Dağları talanının altından da AKP çıktı!130 izlenme
Murat Kurum'un bakanken yurtdışında gayrimenkul ofisleri açarak yabancıların Türkiye’den gayrimenkul almasını kolaylaştırdığı ortaya çıktı!31 izlenme
Vergi, harç ve cezalara tarihi zam geliyor!35 izlenme
Türk Lirası komşu paraları karşısında tuş oldu!34 izlenme
AKP'lilerin seçim kutlamalarına böyle tepki verdi! "Suriyelilerin kalmasını mı kutladınız? Doların 20 lira olmasını mı?"23 izlenme