CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kilis'te 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde açıklamalarda bulundu.
Ekonomi politikaları nedeniyle AKP hükümetine sert eleştirilerde bulunan Özel, 2002'de emekli maaşıyla sekiz, asgari ücretle yedi çeyrek altın alınabildiğini söyledi.
Şimdiyse bu rakamın yanına yaklaşılamadığını, yoksulluk sınırının dahi 92 bin 547'ye yükseldiğini belirten ana muhalefet lideri, şöyle konuştu:
"Meydanın yüzde 70'i emekli. Bu AKP iktidara geldiğinde emeklilerin aldığı en düşük maaş sekiz çeyrek altındı. Şimdi bir buçuk çeyrek altını zor alıyor.
Bakın inanmayan yarın 22 yıl önceki emekli maaşını alsın sarrafa gitsin, ben gidiyorum Tayyip Bey kızıyor. Hesap makinesini koyun, sorun sarrafa 2002'nin ekiminde çeyrek altın kaç paraymış. Buna can dayanmaz.
Sekizden yediye gerilesen neyse, sekizden bir buçuk çeyrek altına... Asgari ücret yedi çeyrek altından iki çeyrek altına geriledi. Beş çeyrek altın kayıp. Artık yoksulluk sınırının 92 bin lira olduğu...
Bir eve 92 bin liraya girmiyorsa fakirsin demektir. Tayyip Bey seviyor mu sizi? Niye? Fakirsiniz. Evine 92 bin liradan az maaş girenler bir el kaldırsın göreyim. 92 bin liradan çok giren var mı? Şurada yakışıklı bir kardeşim varmış... Bir ulus yoksullaştı ya. Bir kişi el kaldırıyor ya."
CHP lideri Özel, "'Güçlü yurttaş, güvenli gelecek ve kazanan Türkiye' diyerek yola çıkıyoruz." sözleriyle partisinin seçim çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Özel konuşmasında şunları kaydetti:
"Bu ayın sonunda CHP’nin kurultayı var. 15 gün sonra programımızı yeniliyoruz. Artık sorunları değil çözümleri anlatıyoruz. Türkiye'yi nasıl yöneteceğimizi, yüzleri nasıl güldüreceğimizi, gençleri bu ülkede nasıl tutacağımızı kapı kapı, sokak sokak, kahve kahve, iş yeri iş yeri anlatacağız.
19 Mart darbesi olduğunda seçime bin günden fazla vardı. O gün başladık, durmadan devam edeceğiz. Gerekirse dünya siyasi tarihinin en büyük seçim kampanyası olan bin günlük kampanya yapacağız. 280 günü geride kaldı. Ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar sandığa kavuşacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar iktidarı değiştireceğiz.
Bu ülkenin başına bir Cumhuriyet Halk Partili Cumhurbaşkanı gelecek. Tarafsız cumhurbaşkanlığını tesis edeceğiz. Parlamenter sistemi kuracağız.
Bir devri kapatıp bir devri açacağız. Bakan evlatlarının devri bitecek, vatan evlatlarının devri başlayacak. Emeklinin, emekçinin, çiftçinin, esnafın, gençlerin yüzünü güldürmek için geleceğiz."
NEFES
Andımızı niye kaldırdıkları bunları izleyince daha iyi anlaşılıyor !1318 izlenme
Vatandaş eve kapandı elektrik faturası kabardı!57 izlenme
MHP’de kritik ayrılık! Arzu Erdem istifa etti32 izlenme
Heybeliada'da orman yangını! Tahliyeler başladı!39 izlenme
AKP'li vekilden partisine eleştiriler68 izlenme
Alaattin Çakıcı'nın duruşma görüntüleri sızdırıldı, Erdoğan'a çok sert ifadeler !7388 izlenme
Sermaye kesimi çıraklıkta ısrarlı: "Bu ülkede herkesin üniversitede okumasına gerek yok"10 izlenme
Rusya, Çernihiv bölgesindeki Novhorod-Siverskyi kentinde bulunan bir ortaokul ile yatılı okulu vurdu, 3 ölü!85 izlenme