İstanbul’da da 8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul İl Kongresi'nin iptali için açılan davada mahkeme, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve mevcut yönetimin görevden alınmasına karar vermişti.
Mahkeme, Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz, Erkan Narsap'ın içinde bulunduğu heyeti kayyum olarak görevlendirmişti.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kayyum kararına ilişkin dün SÖZCÜ TV ekranlarında yaptığı değerlendirmede heyette yer alan bir kişinin mahkemeye itiraz dilekçesi vereceğini açıklamıştı.
Günaydın "Kayyum olarak atanan insanlardan bir tanesi aradı. Dedi ki "Gökhan Bey, adım orada var. Bundan çok canım sıkılıyor. Nasıl olurda ben buradan ayrılırım diye, bir kafa yoruyordum" dedi. Bu neyi gösteriyor? İnsanların, toplumun ve tabanın gösterdiği tepki üzerine bir vicdan muhasebesi yapmasını gösteriyor." ifadelerini kullanmıştı.
Günaydın, söz konusu kişinin kararını sosyal medyadan açıklayacağını ve heyetten ayrılmak için mahkemeye dilekçe vereceğini belirtmişti.
Kayyum heyetinde yer alan Hasan Babacan bugün çekildi.

Konuyla ilgili konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Sayın Hasan Babacan ile grup başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır ve başka arkadaşlarımız partimizin geleceğini, tarihini konuştu. Sayın Hasan Babacan ayrılma kararı aldı" dedi.

Hasan Babacan'ın mahkeme kararıyla geçici olarak görevlendirildiği İstanbul İl Yönetimi'nden çekilmesi üzerine, CHP Merkez Yönetim Kurulu Babacan hakkındaki ihraç talebini geri çekti.

Hasan Babacan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2 Eylül 2025 tarihinde İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na geçici bir yönetim atanmıştır. Söz konusu geçici heyet içerisinde ismim de yer almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş, yıllarını bu partiye adamış biri olarak, partimizin bu süreci sağduyu, birlik ve beraberlik içerisinde atlatması gerektiğine inanıyorum. Bu doğrultuda, şahsıma tevdi edilen görevi kabul etmeme kararı aldığımı ve konuyla ilgili başka bir açıklamamın olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.

Sözcü
2022: Kuyrukta başladı, kuyrukta bitti…44 izlenme
Ali Babacan’dan flaş iddia! "Naci Ağbal, 130 milyar doları sormuş"69 izlenme
Marmaray İstasyonu’nda çalışan temizlik görevlisi, aynı istasyonda çalışan kadın güvenlik görevlisine bıçakla saldırdı! 11 suç kaydına rağmen nasıl işe alındı?41 izlenme
AKP’ye üye yapıldıklarını telefonlarına gelen ‘tebrik’ mesajıyla öğrendiler!67 izlenme
Gündeme oturacak anket! 'Çok ilginç şeyler oluyor'111 izlenme
Menemen’de AKP'li meclis üyesi CHP’lileri cezaevi ile tehdit etti!92 izlenme
Kamuda maaşa bağlandığı öne sürülen AKP yöneticisinden savunma: "Kadrolu değilim işçiyim"98 izlenme
Depremzede: 'Kaymakam geldi bizimle alay etti. Bu nasıl insanlık. Ortası ve arkası çökmüş eve az hasarlı dediler'58 izlenme
Adalet Bakanı Gül, Gaziantep'te külliye yaptıran Suriye merkezli Haznevi tarikatı liderinin elini öptü !
Karamollaoğlu'ndan Bahçeli'ye sert cevap 'Bugüne kadar FETÖ'yle kim yattı kalktı herkes biliyor!'
‘Başıma iş gelir’ diye açılımı bir AKP’li vekil imzalamadı
Gelecek Partisi'nin Suriyeli kurucusu: "Suriyelilerin Suriye'ye gönderilmesi, Suriye'nin demografik yapısını bozar"