Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Sözcü TV’de Damla Doğan Tuncel'in hazırlayıp sunduğu “Haber Saati” programında CHP’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
Yazıcıoğlu, CHP’nin TBMM’de kullandığı grup alanlarının Yeni Parti tarafından kullanılmasının planlandığını söyledi. Ayrıca grup bünyesinde çalışan uzman ve danışmanlardan 3 kişi dışında büyük bölümünün Yeni Parti’ye geçiş hazırlığında olduğunu ifade etti.
CHP’nin üçe bölündüğünü öne süren Yazıcıoğlu, Özgür Özel’in partiden ayrılmasıyla ana muhalefet gücünün de Yeni Parti’ye geçtiğini dile getirdi. CHP içinde ise iki ayrı grubun kaldığını belirtti.
Bu gruplardan birinin Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden oluştuğunu ifade eden Yazıcıoğlu, diğer grubun ise parti tabanıyla güçlü bağları olan ve örgüt içinden gelen isimlerden meydana geldiğini söyledi. Bu ikinci grubun, Kılıçdaroğlu’nun görevine devam etmemesi gerektiğini düşündüğünü ancak partinin kurumsal yapısının korunmasını istediğini aktardı.
Söz konusu grubun Kılıçdaroğlu’ndan olağan kurultay talep ettiğini belirten Yazıcıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yeniden adaylık için kapıyı açık bıraktığını da ifade etti.
Parti içinde yaşanan ayrışmanın belirginleştiğini söyleyen Yazıcıoğlu, bazı milletvekillerinin “Kurultaysız olmaz” şeklinde bir bildiri hazırlığında olduğunu da sözlerine ekledi.
Sözcü
‘Negatif enflasyon çıkacak’ demişti, yüzde 48’lik enflasyondan sonra kendini böyle savundu53 izlenme
"Atatürk'ün kazanımları bilinçli şekilde yok ediliyor!"118 izlenme
Fatih Erbakan, hazine arazisine külliye yapan Suriyeli tarikat liderini ziyaret edip elini öptü50 izlenme
AKP’nin oy oranı düşük çıkınca ortalık karıştı! Avrasya Araştırma'nın başkanı Kemal Özkiraz ile yandaş Latif Şimşek birbirine girdi!151 izlenme
KONDA'dan çarpıcı anket: MHP seçmeninde 3 kritik değişim37 izlenme
7 ayda 16 binden fazla şirket kapandı16 izlenme
30 Ağustos’ta Atatürk'ün anıtına, Atatürk’ün resminin olduğu flamalar alınmadı!148 izlenme
DSP'den 'AKP broşürleri' açıklaması118 izlenme
Aksaray’da Türk bayrağı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile meydanda sessiz protesto yapan gence polis müdahalesi!
Bayat ekmeğe yüzde 33 zam geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'nu Gönderen: Yaptığımız raylı sistemlerin sahibi olmak istiyor
Eski doktoru Turhan Çömez açıkladı: Erdoğan’ın sır gibi sakladığı görüşme!