CHP Genel Başkanı Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında Adalet Bakanı Akın Gürlek'in 'mal varlığını' açıklamıştı. Özel, açıklamasında Gürlek'in bakanlık görevine getirilmeden önce toplam 325,5 milyon TL’lik 12 adet mülkü olduğunu iddia etmişti. CHP lideri, Gürlek’in sahibi olduğu ve sattığı gayrimenkullerinin toplam değerinin ise 452 milyon lira olduğunu dile getirmişti.
CHP, Özgür Özel'in dünkü açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında suç duyurusunda bulundu.
Gürlek ise Özel'in açıklamalarına yönelik açıklamasında iddiaları yalanlayarak söz konusu mülklerin 'hayal ürünü' olduğunu söyledi.
Gürlek'in açıklamalarına yanıt CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan geldi.
Günaydın Silivri'de yaptığı açıklamada "Adalet Bakanı bugün kurgulanmış bir basın açıklaması yaptı. Gazeteciler bilir o basın açıklamasında kim vardı? AA varken ANKA neden yoktu? Neden basın toplantısı yapıp gerçek gazetecilerden soru almıyorsunuz.Tapuların tamamı sahte demişti dün. Bugün diyor ki dört tane mal varlığım var. Ne oldu? Dördünün doğru olduğunu mu söylüyorsun şimdi? Geriye kalan 8 için ne söyleyeceksinSattığın mülklere ilişkin sorulara neden cevap vermiyorsun?" ifadelerini kullandı.
Sözcü
Depremzedelere şafak vakti kepçelerle 'kamulaştırma' baskını! Gözlerinin önünde zeytinliklerine kıydılar31 izlenme
Ziraat Bankası’ndan ‘tahsil edemediği’ 1.6 milyar dolarlık krediye ilişkin açıklama108 izlenme
İşte Diyanet'in 2019'da harcadığı para!92 izlenme
Prof. Dr. Şenol, flaş koronavirüs açıklaması! "Hangi rakamı buluyorsanız, 3.5 ile çarpın"64 izlenme
Dr. Serdar Savaş'tan bomba iddia! 'Rakamlar bunların çok üzerinde, Türkiye sürü bağışıklığı politikası uyguluyor'204 izlenme
Berat Albayrak hakkında bomba iddia: Oturduğu evin üst katında...173 izlenme
İstanbul'dan yayın yapan Suriye kanalı Orient TV, aynı anda 2 eşli düğün yapan Arapları reklamını yaptı: "Allah'a hamd olsun. Helal olanı yaptım"56 izlenme
Bir adli emanet soygunu daha: Milyonları kriptoya yatırdı16 izlenme