Bakan Albayrak’ın tasarruf tedbirlerini hayata geçireceklerini açıklamasının ardından belediyeye aktarılan kaynakların yüzde 30 oranında azaltılacağı ortaya çıktı. Belediyelerin bu kesintiyle personellerine maaş bile veremeyebileceğini söyleyen CHP’li Torun, “Belediyelerden kesinti yapacağına gitsin Saray harcamalarını kısıtlasın” dedi.
‘Sorumluluk artıyor, kaynak azalıyor’
BirGün'den Hüseyin Şimşek2in haberine göre, Maliye ve Hazine Bakanlığı’na getirildikten sonra ilk icraat olarak belediyelerin gelirlerini azaltmayı planlayan damat Albayrak’a CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan tepki geldi.
![]()
Bu kararın belediyelerin kapısına kilit vurmakla aynı anlama geleceğini ifade eden CHP’li Torun, “Oldu olacak belediyeleri de kapatsınlar. Belediyelerin sorumlulukları artmasına rağmen kaynakları sürekli azaltıldı. Bu azaltmayla birlikte belediyeler, vermeleri gereken rutin hizmetleri verirken bile zorluk çekiyorlar” dedi.
‘İşten çıkarmalar başlayabilir’
Yurttaşların yaşam kalitelerinin artmasında belediyelerin hizmetlerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Torun, şöyle devam etti; “Artması gereken hizmetler için gelir kaynağını azalmak bir yana ellerinden kaynakları alınıyor. Bu koşullarda belediyelerin hizmet vermesi mümkün değil. Bu gerçekleşirse birçok belediyede personel maaşları dahi ödenemez. Bırakın çöp toplamayı, yol yapmayı, su vermeyi; çalışanları işten çıkartmak zorunda kalabilirler.”
‘Yurttaşları olumsuz etkiler’
Damat Berat Albayrak’ın tasarrufu belediyelerde değil Saray’da yapması gerektiğinin altını çizen Seyit Torun , “Tasarrufu kendi lüks harcamalarından yapsınlar. Savurganlıkları bir kenara bırakırlarsa böyle bir problem de yaşanmaz. Belediyeler, vatandaşa direkt hizmet veren kurumlardır. Bir gün temizlik yapılmazsa ve su verilmese sonuçları feci olur. Vatandaşların öncelikli hizmetlerini veren kurumların kaynaklarında yapılacak azaltma, yurttaşların yaşamlarını doğrudan olumsuz yönde etkiler” ifadelerini kullandı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1040900/CHP_den_kesintiye_tepki__Belediyelerden_degil_Saray_dan_kesinti_yapsinlar.html
Erdoğan'dan 168 yazar, akademisyen, sanatçı ve gazetecinin imzaladığı laiklik bildirisine sert tepki20 izlenme
Fikret Bila iktidar değiştiğinde yaşanacakları tek tek sıraladı!67 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat şirketlerine operasyonda yeni gelişme75 izlenme
İmam hatipliler bile imam hatipleri istemedi!88 izlenme
Okul komutanlarının teğmenlere "Suçunuz yok ama yapacağımız bir şey de yok" dedi iddiası35 izlenme
Vodafone Arena'daki patlama anı amatör kameraya takıldı ! İşte o anlar...1084 izlenme
Ramazan pidesine zam geldi235 izlenme
Mansur Yavaş, özel halk otobüslerini işletenlere rest çekti: Halka zulüm etmeye kimsenin hakkı yoktur39 izlenme
Mansur Yavaş'tan belediye çalışanlarına bayram müjdesi
Suriyeli mülteci, bir çiftin gizlice çektiği görüntülerini ve Türk Lirası'nı yaktığı videoyu yayınladı!
Ekrem İmamoğlu'ndan Kırşehir'de yapılacak mitinge Neşet Ertaş'lı davet!
Bloomberg ayrılığın perde arkasını yazdı: Hafize Gaye Erkan ve yardımcıları faiz kararı öncesi birbirine girmiş