Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla bir soruşturma daha başlatıldı. İmamoğlu'nun hakkındaki terör soruşturması kapsamında 23 Mart'ta Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede savcılara yönelik sözleri 'suç' sayıldı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın karara tepki gösterdi. Günaydın, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı ve yarın cezaevi Segbis odasında ifadeye çağrıldı. Peki sebep ne? 15.5 milyon oy alarak CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu ve aynı zamanda gözaltında tutulduğu 4 üncü gün olan 23 Mart 2025 sabahında tutuklanırken, iki savcıya yönelik sözleri nedeniyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' isnadıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrılıyor.
Soralım, savunmanın dokunulmazlığına ne oldu? TCK 128’e, ilgili Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına ne oldu? Soruşturmaifadekovuşturmaceza sarmalı içinde kaybolanlara sesleniyorum: Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar..."
Nefes
Zamlar ardı ardına geldi otobüs şoförü sordu: "O kadar petrol bulduk, benzin bulduk nerede bu?"9 izlenme
Başkanlık için imamları da sahaya sürdüler !665 izlenme
Erdoğan tanıtımını yapmıştı: İhale var, reklam var, ağaç yok!27 izlenme
Sedat Peker'in videolarını sosyal medyadan paylaşan Ahmet Emre Olur serbest bırakıldı100 izlenme
Türkiye'den kalkan yüzlerce geminin ardından her gün en az bir kargo uçağının da İsrail’e gittiği ortaya çıktı18 izlenme
İBB’den ’65 yaş üstü için ulaşım ücreti’ açıklaması43 izlenme
Suriyeliler kayıtlı oldukları illere gidecek… Peki hangi ilde kaç Suriyeli var?140 izlenme
Erdoğan Trump görüşmesi öncesi ABD mallarına ek vergi kaldırıldı!10 izlenme