Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla bir soruşturma daha başlatıldı. İmamoğlu'nun hakkındaki terör soruşturması kapsamında 23 Mart'ta Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede savcılara yönelik sözleri 'suç' sayıldı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın karara tepki gösterdi. Günaydın, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı ve yarın cezaevi Segbis odasında ifadeye çağrıldı. Peki sebep ne? 15.5 milyon oy alarak CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu ve aynı zamanda gözaltında tutulduğu 4 üncü gün olan 23 Mart 2025 sabahında tutuklanırken, iki savcıya yönelik sözleri nedeniyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' isnadıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrılıyor.
Soralım, savunmanın dokunulmazlığına ne oldu? TCK 128’e, ilgili Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına ne oldu? Soruşturmaifadekovuşturmaceza sarmalı içinde kaybolanlara sesleniyorum: Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar..."
Nefes
Erdoğan yine helallik istedi58 izlenme
Kamuda işi olanlar dikkat! İktidara yakın sendika iş bırakıyor28 izlenme
Rektörün 335 bin liraya kiraladığı zırhlı makam aracı iade edildi221 izlenme
Krizi hisseden AKP'liler de isyana başladı 'Bu devlette adalet yok, Tayyip baba dediğimiz insanlar bak ne hale getirdi bizi !'214 izlenme
CHP'li Göker: Salda Gölü'ndeki çalışmalar durduruldu, suç duyurusunda bulunacağız91 izlenme
Özgür Özel, 100 AKP'liyi hatırlattı: "Bu kez onlar yok"28 izlenme
Suç örgütü lideri Sedat Peker'den ahlaksız sözler ! 'Ekonomi kötü diyenler annesine bize yeni baba bul diyen p...nklerdir'178 izlenme
Müthiş iddia: Murat Ongun'u gözaltına alan başkomiser FETÖ üyeliğinden tutuklandı34 izlenme
Karantinadakiler kaderine terk edildi!
Nebati "Borsa İstanbul her geçen gün daha da cazip hale geliyor" demişti, Borsadaki manipülasyonun detayları ortaya çıktı!
Polise hakaret eden AKP’li vekilden ‘pes’ dedirten açıklama!
Kazakistan'da son durum: Halk ATM'lere koştu, Rus askerler bölgede, müdahale geldi