Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulundu.
AYM'nin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "15 Temmuz'da yayımlanan kanunu yalnızca 9 gün sonra 24 Temmuz tarihinde AYM'ye iptali ve yürütmesini durdurulması istemiyle getirdik. Mutlulukla ifade edelim ki yalnızca 26 Temmuz'da AYM ilk incelemesini yaptı ve bu kanunun esastan görüşülmesine karar verdi" dedi.
Günaydın, şöyle devam etti: "Üzerinden 1,5 ay geçti. Şimdi soralım; ben içeride AYM Genel Sekreteri Yardımcısı'na da söyledim. Neyi bekliyorsunuz bir karar almak için? Yurttaş MTV'yi ikinci kez ödesin, olası bir iptal kararına rağmen bu geriye alınamasın diye mi bekliyorsunuz?"
CHP'li Günaydın ayrıca, "AYM'nin daha fazla gecikmeden bu konuda bir karar üretmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
KRT
Erdoğan Hatay'da depremzedelere otobüsten bu sefer oyuncak fırlattı42 izlenme
Ev baskını eğitimiyle tavşan avı!180 izlenme
Atatürk Havalimanı resmen yıkılıyor226 izlenme
Vatandaş et alamazken Bakan Nebati’den ‘koyun eti’ çıkışı: "Ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor. Bunu da değiştirmek lazım"37 izlenme
Vatandaşın asgari ücret talebi belli oldu! Top artık AKP'de10 izlenme
Evde rakı yapılmasın diye önlem üstüne önlem! İşte adım adım Türkiye’nin etil alkol yasağı92 izlenme
Putin’in süper silahları: ABD ve NATO’yu tehdit etti34 izlenme
CHP'li vekilden flaş iddia: "Ülkeye kaçak giren kızlar tarikat evlerinde tespit edildi"14 izlenme
Bakan Şimşek: "Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir"
TRT sunucusu Çelik’in evine giden polisleri Süleyman Soylu mu aradı?
Teğmenlerin ihracının ardından şoke eden hamle: Kalanlara 'törene katıldınız mı' anketi yaptılar
Erdoğan, ‘İstemeseniz de yapacağız’ demişti… İşte Kanal İstanbul anketinin sonuçları