CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davası kapsamında savcılarla iş birliği kurarak tutuklu ailelerinden para aldığını iddia ettiği avukat yakalandı. Ancak sonrasında adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.
Ana muhalefet lideriyse dün akşam 6 Ağustos’ta Tuzla mitinginde İBB davası üzerinden kurulan bir rüşvet ve ifade borsası olduğunu iddia etti.
Özel, Mehmet Yıldırım adlı avukatın savcılarla iş birliği halinde tutukluların ailelerinden para aldığını ileri sürdü. CHP lideri, bu avukatın tutukluları ziyaret ederek “Beni savcı bey gönderdi, avukatlığını yapacağım” dediğini iddia etti.
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan söz konusu iddiaları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sorarak TBMM gündemine taşıdı.
Tezcan "Avukat Mehmet Yıldırım 23 Mart 2025 tarihinden bu yana, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul’daki belediyelere ilişkin yürütülen soruşturma dosyalarındaki tutuklulardan hangileri ile kaçar kez görüşmüştür?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, bugün Mehmet Yıldırım olmak üzere 'İBB Borsası' ile ilgili iddialara isimleri karışan avukatları HSK’ya şikâyet etti. Ardından kameralar karşısına geçti:
"Bugüne kadar adı geçenlerin tutuklu bulunan kişilere, bunların ailelerine giderek 'şunu ödersen tahliye olursun' diye pazarlık yapmıştır. Mağdur olan kişilere söyletilen ifadelerin kurgulandığı ve önceden ezberletildiği de açıktır. Ses kayıtları, HTS kayıtları, güvenlik kamera kayıtları WhatsApp konuşmaları, dekontlar, haklılığımızı ortaya koymaktadır. Hepsi HSK'yla paylaşılmıştır. "
Nefes
Özgür Özel, Deniz Gezmiş’in mezarına karanfil bıraktı22 izlenme
Fransa’da yaşayan gurbetçi kadın: "Evim var, arabam var, rahatım... Türkiye’de olsam bunları yapamazdım"41 izlenme
77 ilin barosundan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Fesih kararının Anayasa’da temeli yoktur!82 izlenme
Otopark işinden zarar etmesiyle tarihe geçen İSPARK İBB'den kira indirimi istedi!160 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: Tartışmaların odağındaki otel hakkında flaş gelişme21 izlenme
AKP'de peş peşe istifalar: 'Vicdanının sesi'ni dinleyen ayrılıyor! İşte geçtikleri parti35 izlenme
Finansal istikrar kimin istikrarı? Enflasyonu da borcu da halk yüklendi!9 izlenme
Öcalan çıkışının AKP ve MHP'ye faturası belli oldu15 izlenme