İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen iki ayrı soruşturma için 31 Ocak’ta ifade vermek için Çağlayan’a giden, burada adliyenin önünde çıkan olaylar sebebiyle hakkında soruşturma açılan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve beraberindeki 25 kişi için 3 yıl 7 aydan 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
18’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne giden iddianame kabul edildi. İlk duruşma 22 Eylül saat 10.00’da görülecek.
Sanıklara “görevi yaptırmamak için direnme”, “kasten yaralama”, “kamu malına zarar verme” ve “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlarından ceza verilmesinin yanı sıra siyasi yasak da istendi.
İddianame kapsamında İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Kocakaya, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara ile farklı ilçelerden CHP ilçe başkanları ile belediye meclis üyeleri bulunuyor. İddianamede olaylar sebebiyle yaralandığı öne sürülen beş polis memuru müşteki olarak yer aldı.
NE OLMUŞTU
İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturmalarda ifade vermek amacıyla aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’in de olduğu CHP üyeleri Çağlayan Adliyesi’ne gitti. İmamoğlu ifade verdiği sırada adliye önünde desteğe gelen kalabalık ve polis arasında arbede yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaylara ilişkin soruşturma başlattı.
Erdoğan'a memleketi Rize'de şok! 'Peki ben size bir çay paketi versem nasıl olur?' Vatandaşlar 'Hayııııırrrr!'69 izlenme
CHP Sözcüsü Deniz Yücel: "FETÖ’yle birlikte yol yürüyen, PKK ile masaya oturan AKP iktidarıdır"46 izlenme
Yılın son anketinde flaş sonuçlar! Bir bölgede fark yüzde 1729 izlenme
Narin davasında 3 tahliye22 izlenme
Bir skandal da İSKİ’de! 1 km gitti, 42 bin 794 litre yakıt harcadı!79 izlenme
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 2 milyar dolarlık şok!857 izlenme
Cami açılışında utandıran görüntüler! Hepsi gizledi ama....37 izlenme
Açlık sınırı asgari ücreti, yoksulluk sınırı memur maaşını geçti48 izlenme
9 işçinin ölümünden sorumlu olan Kanadalı İstanbul'da 5 yıldızlı otelde 'ev hapsinde'
Çalışan emeklilerin 5 bin TL ikramiye alacağı tarih belli oldu: 2 günde almayan kalmayacak
Bu fotoğrafıyla tartışılan vali AFAD başkanı oldu
Mansur Yavaş 'felaket' diyerek açıkladı: Melih Gökçek'i işaret etti!