CHP'nin İstanbul İl kongresinin 45. hukuk mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından Özgür Çelik ve yönetim ekibi görevden alınarak yerlerine Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap'tan oluşan 5 kişilik kayyım heyeti atandı. Heyet içinde bulunan Hasan Babacan ve Müjdat Gürbüz kayyım olmayı reddetti.
Tekin'in 'pazartesi il başkanlığına geleceğim' sözleri üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı polis ablukasına alındı. Tekin dün (8 Eylül Pazartesi) 5 bin kişilik polis ordusuyla CHP İstanbul İl Başkanlığı'na geldi. CHP'liler Tekin'i binaya sokmamak için direnince polis ve partililer arasında arbede çıktı.
CHP Milletvekili Cem Avşar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşananların vahametini ortaya koydu. Avşar'ın yaptığı paylaşımda, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki toplantı salonunun kapısının kırıldığını duyurdu. Avşar paylaşımında, "Hangi hukuk size kapı kırmayı emrediyor? Kim yazdı bu emri size? Bu bizim bildiğimiz hukuk değil, bu sizin “iktidarı bırakmamak için her şeyi yaparım” hukukunuz" dedi.
Avşar'ın paylaşımı şöyle:
"Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünde, gitme korkusundan elleri ayaklarına dolaşanların düştüğü durum: İl başkanlığımızın toplantı odasının kapısını kırmak!
Hukuk işliyormuş öyle mi? Hangi hukuk size kapı kırmayı emrediyor? Kim yazdı bu emri size? Bu bizim bildiğimiz hukuk değil, bu sizin “iktidarı bırakmamak için her şeyi yaparım” hukukunuz."
TELE1
Erdoğan, 23 Nisan geleneğini bozmadı! Yine katılmadı48 izlenme
Ankara'daki Mühye Köyü’ndeki kurban pazarında konuşan besici isyan etti: "Genç bir girişimciyim ama son 1-2 yıldır gidişat hiç iyi değil. Muhtemelen ben de bırakacağım"25 izlenme
Zamlardan etkilenmediğini düşünen bir AKP'linin, gerçekle yüzleşmesi !3348 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 67.857 yeni vaka tespit edilirken, 167 kişi hayatını kaybetti, 56.256 kişi sağlığına kavuştu!49 izlenme
CHP'den istifa eden milletvekillerine Cahit Berkay'dan tepki92 izlenme
Filo gelecek yerden bir uçak esirgenmez!216 izlenme
Afyonkarahisar Valiliğine atanan Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk başörtülü valisi oldu66 izlenme
İYİ Partili Türkkan: ÇAYKUR Varlık Fonuna girdi zarar etmeye başladı!138 izlenme